• Sliedrecht-Nieuw-Lekkerland

    Richard van Hoek

Sliedrecht succesvol in bekertoernooi

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft zich ten koste van eerste klasser Nieuw Lekkerland geplaatst voor de vijfde ronde (laatste 16) van het districts bekertoernooi. Het won in een matige wedstrijd met 2-1, een uitslag die al voor de rust was bereikt. Het team van trainer-coach Michel Langerak evenaart daarmee de prestatie van het vorig seizoen, toen het ook zover reikte en uiteindelijk door VC Vlissingen werd uitgeschakeld.

De circa 100 toeschouwers, die het miezerige weer hadden getrotseerd en de weg naar sportpark De Lockhorst wisten te vinden, gingen er aanvankelijk goed voor zitten in de hoop een sprankelende wedstrijd te gaan zien tussen twee aan elkaar gewaagde eerste klassers. Eerder dit seizoen kwamen beide teams ook al tegen elkaar in het strijdperk in de poulefase van het bekertoernooi en deelden op sportpark Excelsior de punten.

Het meest interessante deel van de wedstrijd speelde zich af voor rust. Sliedrecht was de beter combinerende ploeg, Nieuw Lekkerland trachtte dat met fysieke kracht te compenseren, maar kwam daarbij nauwelijks van eigen helft. Sliedrecht drukte het overwicht al na 12 minuten uit in een voorsprong: een fraaie combinatie tussen Dennis Verhoef en Mike Langerak bracht de bal bij Manucho Adelino, die van dichtbij doelman De Groot wist te verschalken (1-0). Sliedrecht ging op zoek naar meer en kreeg met kansen van Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen de mogelijkheid de score uit te bouwen. In de 29e minuut was het echter wél raak: Manucho Adelino troefde ter hoogte van de middenlijn zijn directe tegenstander af en met een perfecte rush, waarbij hij nog twee tegenstanders omspeelde, wist hij uiteindelijk met een beheerst schot doelman De Groot voor de tweede maal te passeren (2-0). Nieuw Lekkerland leek rijp voor een nog grotere achterstand, maar Coen v.d. Waal zag zijn inzet door de keeper gekeerd. Het tegendoelpunten van de gasten uit Nieuw Lekkerland kwam vlak voor rust min of meer uit de lucht vallen, toen een hoge voorzet door de Sliedrechtse defensie niet goed werd beoordeeld en Mark Kruiper geheel vrij voor doelman Rick Schouten kon binnen koppen (2-1).

Nieuw Lekkerland bleef daardoor in de wedstrijd, maar kon na de hervatting weinig potten breken. Omdat ook Sliedrecht in een veel te laag tempo de strijd oppakte zakte het niveau zienderogen. Veel kleine overtredingen over en weer haalde het al niet bijster hoge tempo nog meer uit de wedstrijd. Aanvoerder Gavir Breidel liet een goede kans onbenut, en zelfs in een overtal situatie van drie aanvallers tegen één verdediger, toen Sliedrecht de derde treffer wel móest maken, faalde de thuisclub in de afwerking.

Uiteindelijk maakte de overwinning veel goed, Sliedrecht plaatste zich voor de volgende ronde en zag en-passant aansprekende teams sneuvelen: Oranje Wit, Achilles Veen, Unitas en GRC-14 sneuvelden in dezelfde vierde ronde.

Komend weekeinde heeft Sliedrecht vrij bij de herstart van de competitie na de winterstop. Het thuisduel tegen Montfoort is uitgesteld, Montfoort is op trainingskamp in Spanje. Sliedrecht, momenteel vierde op de ranglijst met vijf punten achterstand op leider DUNO D. komt pas op zaterdag 3 februari in actie, wanneer De Merino's uit Veenendaal op bezoek komen.