• Sliedrecht-WNC

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht terug op zegekoers

Wim van Mourik.

SLIEDRECHT Het is inmiddels steeds vaker een vast ritueel na afloop van een gewonnen wedstrijd van Sliedrecht: de volumeknop van de ghetto-blaster gaat op 10 en de klanken van Guus Meeuwis' hit Per Spoor schalt door de kleedkamer. Ook na afloop van het met 4-1 gewonnen thuisduel tegen W.N.C. was het niet anders: de trein dendert maar door, de voorsprong op de concurrentie bedraagt weer acht punten.

Ondanks het feit dat Sliedrecht alom werd bestempeld als torenhoog favoriet, was het in de optiek van trainer Kees van Loon zaak niet toe te geven aan de verleiding van enigerlei vorm van onderschatting. ,,Hoe vaak lees je niet dat de koploper onderuit gaat tegen een veel lager geklasseerd team. Ik heb ook parallellen gemaakt met de novembermaand van 2014 toen de nederlaag bij V.V.G.Z. de inleiding was voor een slechte periode. Ditmaal verloren wij ook op de eerste zaterdag van november en dan zie je vervolgens toch dat deze groep qua volwassenheid belangrijke stappen heeft gemaakt. We hebben deze wedstrijd gedomineerd, zijn niet in de problemen geweest en het resultaat had hoger uit moeten vallen dan de 4-1 die nu in de boeken gaat. We zullen het ook nog eens moeten hebben over de tegengoal, een kopie van de treffer van De Merino's, waar wij verzuimen druk te zetten op de aanvaller die een afvallende bal binnen schiet."

Sliedrecht zette vanaf het beginsignaal de tegenstander onder druk, maar kreeg in de 12e minuut toch een tegentreffer te incasseren toen een afvallende bal door Nick Vijlbrief indirect werd binnen geschoten (0-1). Sliedrecht kwam snel op gelijke hoogte want: één minuut later gaf Michael Potkamp met het hoofd de assist, die door Jordy de Jong ook al koppend werd verzilverd tot 1-1. Met een goed keepende Basjan Munten als betrouwbare sluitpost werkte Sliedrecht aan een fors overwicht waar WNC-doelman Kaasjager zich bij diverse schoten kon onderscheiden. Maar ook hij stond machteloos bij een droomaanval van Sliedrecht die over 6 tot 7 verschillende schijven door Dennis Verhoef onberispelijk werd afgerond. Een treffer die door arbiter Westland wegens buitenspel werd afgekeurd. Nog geen minuut later volgde de sportieve revanche toen Stefan van Dam een vrije trap rechtstreeks in de rechter bovenhoek krulde (2-1).

Na rust kreeg de aanvoerder van Sliedrecht opnieuw een kans zijn productie verder op te voeren. De strafschop, gegeven na een overtreding op Dennis Verhoef, werd onberispelijk benut (3-1). Sliedrecht bleef verder werken aan een hogere score, maar vond daarbij keeper Arjen Kaasjager meerdere malen als sta-in-de-weg. De terechte 4-1 kwam één minuut voor het einde tot stand, toen Roy Leeuwestein met een weergaloos overstapje de complete WNC verdediging op het verkeerde been zette en Michael Potkamp de gelegenheid gaf tot scoren (4-1).

Binnenkort gaat trainer Kees van Loon aan tafel met het bestuur van de v.v.Sliedrecht over een eventueel langer verblijf op De Lockhorst. De huidige gang van zaken is een duidelijke steun in de rug voor de gedreven Brabander: ,,Ik heb het hier zowel als trainer en als mens goed naar mijn zin."

Sliedrecht nestelde zich door het puntenverlies van zowel De Merino's (3-0 verlies bij Zuidvogels) en DFS (2-1 verlies bij Woudenberg) vaster op de eerste plaats. Maandag 16 november oefent Sliedrecht bij Jong FC Dordrecht, zaterdag 21 november staat het oefen(thuis)duel tegen NIVO Sparta op de agenda.

Opstelling Sliedrecht: BasJan Munten; Tim van Stek, Johan Versluis, Gavir Breidel, Reinier den Hoed; Michael Potkamp, Stefan van Dam (79' Roy Leeuwestein), Paul Scheurwater; Jordy de Jong, Dennis Verhoef (82' Robbie v.d. Wetering), Luciano van Harlingen (70' Shurnell Francois).

Vijlbrief (12'); 1-1 Jordy de Jong (13'); 2-1 Stefan van Dam (33'); 3-1 Stefan van Dam (penalty, 60'); 4-1 Michael Potkamp (89')

Scheidsrechter: R. Westland (Zwaag); toeschouwers: 80.

De wedstrijd werd in verband met de renovatie van het hoofdveld op het kunstgras van veld D gespeeld.