• 5234246_ngo31 bdu algemene voetbalfoto 2017 (18).jpg

    Ab DONKER FOTOGRAFIE

Sliedrecht verrassend door in bekertoernooi

BREDA Zaterdag eersteklasser Sliedrecht heeft voor een daverende verrassing gezorgd door dinsdagavond in Breda met 0-1 te winnen van zondag hoofdklasser Baronie. De selectie van trainer Dennis van der Steen toonde zich in een groot deel van de wedstrijd gelijkwaardig aan de Brabantse opponent.

In de eerste helft kreeg Sliedrecht tal van kansen, maar paal en lat stonden een treffer in de weg, ook werd een inzet van de doellijn gehaald. Vlak voor de rust kwam Sliedrecht op voorsprong toen Jeroen Muilwijk een laag schot in de uiterste linkerhoek zag verdwijnen (0-1).

Na rust schakelde de koploper uit de zondag hoofdklasse B een tandje extra bij en drong Sliedrecht terug op eigen helft. De solide defensie hield echter stand en met enig kunst en vliegwerk werd de overwinning een feit.

Sliedrecht plaatste zich bij de laatste zestien van het districts bekertoernooi. Zaterdag 9 februari wordt geloot, mogelijke tegenstanders zijn Serooskerke, MOC'17, Philippine, SSV'65, Kloetinge, Halsteren, RBC, Sliedrecht, Unitas-zondag, Gilze, ASV Arkel, FC Tilburg, Achilles Veen, RKSV Heeze, LRC Leerdam of Waspik.