• Joop Hartog - Sliedrecht Vandaag

Sliedrecht voert spanning verder op

SLIEDRECHT De met veel belangstelling tegemoet geziene topper tussen Heinenoord en Sliedrecht eindigde afgelopen zaterdag op een druk bezocht sportpark De Tienvoet onbeslist (2-2) en heeft de spanning in de kampioensstrijd verder opgevoerd. Beide teams gaan met een gelijk aantal punten (54) de laatste speelronde in: Heinenoord gaat op bezoek bij het reeds gedegradeerde Klundert, Sliedrecht ontvangt op sportpark De Lockhorst het inmiddels 'veilige' VVGZ uit Zwijndrecht. Inmiddels heeft ook Nieuw Lekkerland zich weer gemeld als concurrent en is zelfs een scenario denkbaar, dat zij uiteindelijk als lachende derde de titel wegkapen.

Bij Sliedrecht was na afloop de teleurstelling merkbaar over de puntendeling, omdat een overwinning op Heinenoord heel dichtbij was geweest. Bij een 1-2 stand liet Sliedrecht een 100% kans onbenut, onmiddellijk daarna kopte Jeremy Hensen de gelijkmaker binnen voor Heinenoord. ,,Ik sta hier toch wel te balen", aldus aanvoerder Stefan van Dam. ,,Wij hebben met 2-2 'verloren'. Wij hebben zeker de mogelijkheden gehad om een beslissing te forceren en daarom kan ik nu niet tevreden zijn over het resultaat."

Sliedrecht trok meteen vanaf de aftrap fel van leer, kreeg al in de eerste minuut een kans op de openingstreffer, maar moest vervolgens het doelpunt van Heinenoord toestaan, toen Mitch Fransen een vrije trap over de muur krulde: 1-0. Sliedrecht liet zich niet ontmoedigen door deze tegenvaller, nam het initiatief en kreeg de hulp van een Heinenoord verdediger bij de gelijkmaker (1-1). Na rust kwam Sliedrecht op voorsprong, toen het ver opgedrongen Heinenoord een zee van ruimte gunde aan de counter van Sliedrecht. Luciano van Harlingen profiteerde dankbaar, zijn assist op de scorende Dennis Verhoef was perfect: 1-2. Heinenoord bracht een dubbele wissel in om de druk op de verdediging van Sliedrecht verder op te voeren, hetgeen in de 76e minuut succes had met de gelijkmaker van Hensen (2-2).

Sliedrecht móet het laatste (thuis)duel tegen VVGZ winnen om een beslissingsduel voor het kampioenschap af te dwingen met Heinenoord, waarvan wordt aangenomen dat zij in Klundert geen steek zullen laten vallen.