• Sliedrecht-Ajax

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht wil van rode lantaarn af

SLIEDRECHT Sliedrecht staat komende zaterdag in het thuisduel met sv D.F.S. voor de belangrijke taak de eerste overwinning van dit seizoen te bewerkstelligen en zodoende afstand te nemen van het spreekwoordelijke kleinood dat geen enkel team graag in bezit heeft: de rode lantaarn. Afgelopen zaterdag liep de selectie van trainer Michel Langerak grotendeels achter de feiten aan en hadden de amateurs van Ajax uit Amsterdam een relatief gemakkelijke middag: 1-3.

Langerak was na afloop realistisch in zijn commentaar: ,,Het is duidelijk dat wij verloren hebben van een team dat in vele opzichten verder is dan dat wij zijn. Slimmer in de duels, zorgvuldiger in de passing, efficiënter in de omschakeling, kortom een verdiende winnaar. Het is jammer en achteraf gezien funest, dat je al in een vroeg stadium van de wedstrijd (3e minuut, red.) een tegengoal te verwerken krijgt, die alle beschouwingen vooraf al min of meer overboord gooien. Bij de tweede tegengoal wordt het nog moeilijker en ga je in de rust wat dingen omzetten. We krijgen meteen daarna twee kansen om tegen te scoren maar verzuimen die te benutten. Heel erg jammer, want juist op zo'n moment heeft het team zo'n oppepper nodig om in mentaal opzicht weer een vuist te kunnen maken. Dat had ik graag willen zien, je had toch een andere wedstrijd gekregen met perspectieven. Nu gooide Ajax halverwege de tweede helft met de derde treffer de wedstrijd definitief in het slot en telde onze tegentreffer eigenlijk alleen voor de statistieken."

Op de vraag of de technische staf na deze tweede thuisnederlaag en met het komend duel tegen D.F.S. in het vooruitzicht de boel gaat omgooien, was de keuzeheer van Sliedrecht stellig. ,,Het heeft geen zin om nu al in tactisch opzicht van de hak op de tak te springen. Wij geloven in ons spelconcept en daar willen wij niet van afwijken. Er wordt prima getraind, iedereen werkt keihard en is ambitieus om er het beste van te maken. We zitten, zoals al eerder gezegd, in een soort van ontdekkingsreis als nieuweling in de hoofdklasse met tal van ervaringen en leermomenten. Wat wij nodig hebben is een rotsvast geloof in eigen kunnen en een beetje geluk op cruciale momenten. Dan gaat er een knop om in de hoofden van de mannen en is er sprake van een perfecte harmonie tussen denken en doen."

Met de inbreng van Mike Langerak in de rust van de wedstrijd kwamen er kansen voor Sliedrecht. De 19-jarige middenvelder schoot meteen na rust in kansrijke positie in het zijnet, maar kon desondanks wederom terugzien op een prima aantal speelminuten. ,,Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin, de sfeer is goed binnen het team en ik leer veel van de ervaren spelers om mijn heen."

Komende zaterdag treft Sliedrecht op een oude bekende, sv D.F.S. uit Opheusden was de grote concurrent uit het vorig seizoen, dat na een aanvankelijke achterstand van 10 punten toch nog het kampioenschap voor de neus van Sliedrecht wist weg te kapen. In de onderlinge duels was D.F.S. tot tweemaal toe te sterk (0-3 thuis, 5-3 uit). Afgelopen zaterdag ging D.F.S. op eigen veld opvallend hard onderuit tegen Spijkenisse (0-3). Het duel op sportpark De Lockhorst begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Colin Prooi uit Hellevoetsluis.