Sliedrecht zonder problemen langs Bolnes

SLIEDRECHT Zonder echt in de problemen te zijn geweest, heeft Sliedrecht de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen Bolnes overtuigend met 0-2 gewonnen. Een belangrijke steun in de rug voor de selectie van Kees van Loon met de komende serie thuiswedstrijden tegen Klundert, Nieuw Lekkerland, Heerjansdam en Oranje Wit in het vooruitzicht. ,,Het was belangrijk dat wij in de aanloop naar het belangrijke duel tegen Nieuw Lekkerland (dinsdag 24 maart a.s., red.) een goede overwinning neer zouden zetten en dat is prima gelukt. Puntje van kritiek is wel dat wij een handvol grote kansen onbenut hebben gelaten, want een hogere uitslag was hier zeker mogelijk geweest."

De wedstrijd was nog maar 6 minuten onderweg, toen Sliedrecht op voorsprong kwam. Een overtreding van verdediger Roger Liesveld op Dennis Verhoef kostte de onfortuinlijke speler van Bolnes de rode kaart, Stefan van Dam benutte vervolgens onberispelijk de strafschop. Sliedrecht slaagde er niet in de overtalsituatie tot uiting te brengen in de score. Het ontbrak bij schoten van Dennis Verhoef, Luciano van Harlingen en Onur Ulusan aan de juiste richting, tegelijkertijd moest Sliedrecht ervoor waken niet teveel ruimte weg te geven voor de snelle spitsen van de thuisclub. ,,We waren gewaarschuwd door de eerdere 3-5 thuisnederlaag tegen ditzelfde Bolnes, daarom was balvastheid heel belangrijk en moesten wij extra attent zijn bij breedtepasses", aldus Van Loon, die over een complete selectie kon beschikken. Pal voor rust vergrootte Sliedrecht de marge, toen Dennis Verhoef prima de ruimte benutte na een splijtende dieptepass en kundig doelman Yordi Godijn wist te omspelen : 0-2.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd aanzienlijk: Sliedrecht controleerde het duel zonder echt aan te dringen, doelman Godijn stond een hogere score met een aantal knappe reddingen in de weg.

Doordat alle favorieten in de kopgroep wonnen, blijft Sliedrecht vast op de 4e plaats, 11 punten achter op leider Heinenoord maar met drie wedstrijden minder gespeeld. Zaterdag krijgt het bezoek van hekkensluiter Klundert, een tegenstander die door Van Loon geenszins wordt onderschat: ,,Geen enkele wedstrijd win je zomaar, ook tegen Klundert zullen wij op onze hoede moeten zijn, tot vandaag stonden zij zelfs bovenaan in de derde periode."

Opstelling Sliedrecht: Bas Jan Munten ; Serhan Eyupoglu, Johan Versluis, Theo Lucius, Joey Rijsdijk ; Jordy de Jong, Onur Ulusan, Levy Liesdek, Stefan van Dam (85' Samet Ulusoy); Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.