Sliedrechtse rol in nacompetitie lijkt uitgespeeld

AMSTERDAM Door de forse 3-0 nederlaag van Sliedrecht bij het Amsterdamse Swift lijken de kansen op promotie voor de Lockhorst-club tot een minimum gereduceerd. De derde periode kampioen uit de eerste klasse B heerste van begin tot eind op sportpark Olympiaplein, hetgeen bij Sliedrecht na afloop tot algehele berusting leidde.

Sliedrechts aanvoerder Stefan van Dam beaamde de algemene vaststelling, dat er op de winst van Swift niets aan te merken viel: ,,Wij hadden voor een behoudend concept gekozen, waardoor Swift het overgrote deel van het balbezit had. Daarbij kwamen zij aanvankelijk tot weinig uitgespeelde kansen, maar een ongelukkige eerste goal, waarbij een schot van richting werd veranderd, en een eigen fout bij het tweede doelpunt, leidde tot een kansloze missie. We hadden nog kansen op 2-1, maar bij 3-0 was het definitief: over-en-uit."

Ook trainer Kees van Loon gaf Swift de juiste credits: ,,Dit is het beste team waar wij dit seizoen tegen gespeeld hebben, absoluut hoofdklassewaardig. Ons rest in de wedstrijd tegen Kloetinge om onze sportieve plicht te doen, dit zijn wij zeker ook verplicht aan al diegenen die ons week-in week-uit hebben gevolgd en gesteund."

Vanaf de eerste minuut eiste Swift het balbezit voor zich op: soepel combinerend, technisch vaardig op het kunstgras van sportpark Olympiaplein en in een hoog tempo goed positiespel uitvoerend, had het team van trainer Kees Oostermeijer het overgrote deel van het balbezit. Sliedrecht zocht zijn kansen in counters, waarbij er behoorlijke kansen waren voor Jordy de Jong en Dennis Verhoef, die de uitstekende doelman Sieuwerd Teerink op hun weg vonden.

De ban werd in de 34e minuut gebroken, toen een schot van Van Wakeren van richting werd veranderd en doelman Basjan Munten kansloos liet: 1-0. Drie minuten later werd fanatiek doorzetten van rechtsback Nik Gabel beloond, zijn voorzet werd door Stef Leliveld binnen gewerkt (2-0).

Na rust trachtte Sliedrecht meer vooruit te spelen en met de inbreng van Roy Leeuwestein, die Jordy de Jong verving, leek Swift meer moeite te hebben met de gasten uit de Alblasserwaard. Roy Leeuwestein zag een grote kans onschadelijk gemaakt door doelman Teerink, de irritatie bij Sliedrecht nam toe en leverde gele kaarten op voor Versluis, Lucius en Van Harlingen die vanwege aanmerkingen op de leiding van de overigens goed leidende arbiter Kloet op de bon werden geslingerd. Sliedrecht kreeg in de 67e minuut de nekslag, toen verdediger Lars v.d. Berg een voorzet keihard inkopte (3-0). Een zeer schrale troost voor Sliedrecht was de winst in de afsluitende strafschoppen serie (5-6), waarbij Basjan Munten twee penalty's wist te stoppen.

Komende zaterdag ontvangt Sliedrecht hoofdklasser Kloetinge en slechts een zege met hoge cijfers biedt nog een minimale kans op succes in deze nacompetitie.

Swift - Sliedrecht 3-0 (ruststand 2-0)

1-0 Max Gerard van Wakeren (34') 2-0 Stef Leliveld (37') 3-0 Lars v.d. Berg (67') - geel voor Johan Versluis, Theo Lucius en Luciano van Harlingen.

Scheidsrechter M.J. Kloet uit Spijkenisse.

Opstelling Sliedrecht: Basjan Munten; Serhan Eyupoglu, Johan Versluis (85' Shurnel Francois), Theo Lucius, Joey Rijsdijk; Jordy de Jong (46' Roy Leeuwestein), Onur Ulusan (52' Tim van Stek), Levy Liesdek, Stefan van Dam; Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.