• Foto: Ab Donker

Sliedrechtse voetballers pakken weer punten

SLIEDRECHT Ook in de zevende wedstrijd van het seizoen heeft Sliedrecht de ongeslagen status weten te handhaven en staat het inmiddels met een straatlengte (acht punten) voorsprong aan kop van de eerste klasse A. Runner up V.V.Z.'49, vorige week nog succesvol bij titelkandidaat De Merino's (2-4), kwam er op het eigen sportpark Zonnegloren niet of nauwelijks aan te pas, met de uiteindelijke 1-3 nederlaag kwam de ploeg uiteindelijk nog goed weg.

Veel lof na afloop van vriend én vijand over de wijze waarop Sliedrecht zich presenteerde op het kunstgras aan de Soester Eemweg. Met goed positie- en combinatiespel stuurde het team van trainer-coach Kees van Loon zijn tegenstander bij vlagen van het kastje naar de muur. ,,Dit was onze beste wedstrijd tot dusver en als je dan toch een kritische noot wil zetten dan had de score hoger uit moeten vallen."

V.V.Z. '49 trachtte vanaf het beginsignaal door vroeg storen de tegenstander onder druk te zetten. Dit resulteerde al in de eerste minuut in een prima kans, waarbij doelman Basjan Munten de kopbal onschadelijk wist te maken. Al snel nam Sliedrecht het heft in handen en kwam het na een kwartier op voorsprong, toen Luciano van Harlingen een assist van Jordy de Jong keurig afrondde: 0-1. Sliedrecht ging op zoek naar meer, maar bij kansen van Dennis Verhoef en Paul Scheurwater stonden paal en lat in de weg. Het risico, dat VVZ'49 bij een gelijkmaker de wedstrijd zou kantelen, werd na een uur spelen definitief weg gepoetst toen eerst Luciano van Harlingen (0-2) en even later Dennis Verhoef de marge naar een veiliger niveau tilden (0-3). Het verzet van VVZ'49 was gebroken, de overigens knappe treffer van Niels van Duijn (1-3) telde alleen voor de statistieken.

Komende zaterdag ontvangt Sliedrecht voormalig hoofdklasser FC Breukelen, het duel wordt (in verband met de aanleg van het nieuwe hoofdveld) gespeeld op het kunstgrasveld van sportpark De Lockhorst (aanvang 14.30 uur).