• Kunstgras vv Sliedrecht

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrechtse voetballers zien voorsprong hard slinken

NIEUWEGEIN Nog maar enkele weken geleden haalde Sliedrecht met indrukwekkend machtsvertoon de eerste periodetitel binnen en werd de concurrentie op grote achterstand gezet. Deze maand is echter enig zand in de motor terecht gekomen, want na het verloren duel tegen De Merino's (1-0) en de thuisnederlaag tegen D.F.S. (0-3) kwam de Lockhorstbrigade ook tegen subtopper JSV Nieuwegein niet tot scoren: 0-0. De voorsprong op naaste belager D.F.S. Opheusden is geslonken tot twee punten, het inhaalduel tegen Montfoort van komende zaterdag kan bij winst nog een ruimere marge verschaffen. ,,Dit zijn pure bonuspunten", aldus trainer-coach Kees van Loon. ,Als we erin slagen in Montfoort te winnen gaan we met vijf punten voorsprong de winterstop in. Als je me die marge bij de competitie start in september had aangeboden, dan had ik er meteen voor getekend."

De trainer-coach van Sliedrecht kon echter niet ontkennen, dat het de laatste weken minder soepel gaat bij de koploper in de eerste klasse A. De fase van de anonimiteit is inmiddels gepasseerd en elke tegenstander ziet een wedstrijd tegen de koploper als een ultieme uitdaging. ,,Ieder team stelt zich momenteel goed voorbereid in op onze sterke punten en daar moeten wij op een goede wijze mee om zien te gaan. JSV Nieuwegein bijvoorbeeld hield veel mensen achter de bal, loerde op fouten in onze passing, om vervolgens in de counter toe te kunnen slaan. Daar hebben wij ons goed op ingesteld en dat was de grootste winst van vandaag. De credits van vandaag gaan ook naar BasJan Munten, die ons met prima reddingen in de wedstrijd wist te houden, maar daar is hij dan ook een goede keeper voor", aldus Van Loon, die binnenkort met het bestuur van Sliedrecht rond de tafel gaat zitten voor een eventueel langer verblijf aan de Sliedrechtse Sportlaan.

Komende zaterdag resteert op sportpark Hofland in Montfoort de laatste wedstrijd voor de winterstop, die vijf weken gaat duren. Zaterdag 23 januari staat de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op de agenda. De winterstop wordt door de A- en B-selectie (uitkomend in de reserve hoofdklasse) van Sliedrecht benut met een trainingskamp in Marbella in de tweede week van het nieuwe jaar. Onder de aangename Spaanse zon zal Sliedrecht zich terdege willen voorbereiden op de tweede seizoenshelft, waarin het met name te maken gaat krijgen met een ontketend D.F.S. dat de laatste thuiswedstrijd tegen staartploeg Roda Boys met maar liefst 8-1 wist te winnen.

Het belooft een spannend vervolg te worden van een competitie, waar nog meerdere kandidaten in de race zijn voor het kampioenschap.