Spannende ontknoping in 28ste Typhoonloop

GORINCHEM De beslissingen in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 vallen op zaterdag 12 november op de atletiekbaan van Typhoon in Gorinchem. De Typhoon-loop is zoals elk jaar de slotwedstrijd van de regionale reeks van acht wedstrijdlopen. Vooral bij de mannen blijft de strijd om de winst overall spannend tot het eind.

De ontknoping die er al enkele weken aan zit te komen: houdt Egbert Hooijkaas zijn eerste plek vast of weet Henkjan den Braven hem toch nog te verschalken? Hooijkaas is in vorm, maar heeft ook een marathon in de benen die hem wellicht nog parten speelt. Vanaf het startschot op de baan van Typhoon zal de spanning een goed half uur blijven bestaan.

Bij de vrouwen zal Vanessa Hartman haar 'ereronde' lopen in Gorinchem en gehuldigd worden als winnares van het circuit.

De 10 kilometer in Gorinchem gaat van start om 14.00 uur. Een uur eerder begint de prestatieloop over 5 kilometer om 13.00 uur. De parcoursrecords voor de hoofdafstand staan al jaren op naam van Neals Strik en Wilma van Onna. Hun toptijden 30.37 en 34.08 stammen al uit respectievelijk 2000 en 2001.

Voorinschrijven is tot en met 8 november mogelijk via www.inschrijven.nl en daarna op de wedstrijddag in de kantine van Typhoon aan de Grote Schelluinsekade 22.

De klassementen in alle categorieën na zeven wedstrijden en de algemene gegevens over de Typhoon-loop zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.