Start volleybalcompetitie na verloren Super Cup wedstrijd

SLIEDRECHT De volleybalcompetitie gaat komende zaterdag weer van start met de thuiswedstrijd tegen Set-Up'65 waartegen Sliedrecht Sport tweemaal hard onderuit ging. Nu bereidt het team van Matt van Wezel zich intensief voor op de start van de competitie. Het moet dat nog doen zonder Ilse Janssen (afgelopen maandag geopereerd aan de schouder) en Angelique Vergeer (enkelblessure).

De nieuwe Canadese spelverdeelster Dani Smith heeft zich inmiddels definitief aangesloten bij de selectie en bewees in de speeltijd die haar in Doetinchem gegund werd, een aanwinst te zijn voor Sliedrecht Sport. De bekerwinnaar verraste twee sets lang vriend en vijand door fris en onbevangen het favoriete VC Sneek het vuur na aan de schenen te leggen. Daarin speelde ook debutante Tessa Polder op de middenpositie een voorname rol: ,,Met name in de eerste twee sets ging het heel lekker. Daarna bleek echter dat wij dit niveau nog niet door konden zetten. VC Sneek, met al hun ervaring en kwaliteit, kon daar uiteindelijk van profiteren. Ondanks de teleurstelling was er een goed gevoel over de wedstrijd en heb ik het persoonlijk goed naar mijn zin bij Sliedrecht Sport. Het is fijn om weer dicht in de buurt van mijn familie in Capelle aan de IJssel te zijn. Ook geeft de wijze waarop ik hier in de selectie ben gekomen een goed gevoel. Wij zijn, na een gedegen voorbereiding met hier en daar wat tegenslagen door blessures, toch uitermate gemotiveerd om er aaanstaande zaterdag in De Stoep een hele goede wedstrijd van te maken."

Want ondanks de 3-2 nederlaag in Doetinchem na de strijd om de Super Cup tegen landskampioen VC Sneek putte de selectie van trainer Matt van Wezel voldoende motivatie uit die wedstrijd voor een succesvol vervolg van het seizoen.

Set-Up's trainer-coach BrahimAbchir, die zijn selectie versterkt zag met de komst van de ervaren Antoinette Posthuma, legt de lat wederom hoog: ,,Wij hebben in potentie een betere selectie dan het vorige seizoen. Toen eindigden we als vierde. We hebben het veel teams knap moeilijk gemaakt en zeker ook de uiteindelijke kampioenen uit Sneek. Op basis van de groep die we nu hebben, met een mooie mix aan ervaring en aanstormende talenten, verwacht ik dat we het nog beter doen dan het vorige seizoen. Wij gaan dus voor een plek bij de beste twee van Nederland."