• Passaat

Starten met hardlopen bij AV Passaat

PAPENDRECHT Vaak valt het tegen om te beginnen met hardlopen. Daarvoor heeft Atle tiekvereniging Passaat een oplossing: een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper. Dit is elk jaar een groot succes, mede dankzij een deskundig en enthousiast begeleidingsteam Met het beproefde trainingsprogramma van 20 weken kun je de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 9 juni zonder problemen lopen.

De trainers stellen het trainingsschema voortdurend bij aan het niveau van iedere deelnemer. Daartoe formeren zij diverse groepen met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau. Elke groep wordt ook begeleid door ervaren lopers. Ook is gezorgd voor sport(para)medische begeleiding ter voorkoming van blessures. FysiOost, praktijk voor fysio- en manuele therapie, is aanspreekpunt voor vragen op het gebied van blessurebehandeling. De eerste twee weken is FysiOost aanwezig en daarna kun je via e-mail vragen stellen of een afspraak maken.

Zaterdag 6 januari om 9.45 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubgebouw van Passaat in sportpark Oostpolder (Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht). Het gaat dan over de trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en hardloopschoenen. Bij het hardlopen zijn geschikte schoenen het belangrijkste. Een deskundige van Runnersworld legt uit hoe kan worden bepaald welk type hardloopschoen geschikt is. Een verkeerd type leidt vrijwel zeker tot blessures.

De trainingen zijn op zaterdagmorgen om 9.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur.

Zaterdag 13 januari om 9.30 uur start de eerste looptraining.

Belangstellenden kunnen twee weken vrijblijvend uitproberen of het hardlopen bevalt. Daarna kunen belangstellenden een half jaar lid worden van de vereniging. Als extra ontvangen zij een functioneel hardloopshirt en deelname aan de Lenteloop is ook inbegrepen. De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is 16 jaar.

Na de Lenteloop kunnen belangstellenden uiteraard lid blijven van AV Passaat om het opgebouwde loopvermogen op peil te houden of verder uit te bouwen. Ook bij de reguliere trainingen is er voor elk niveau een geschikte groep. Voor meer informatie: Loopgroep.avpassaat@gmail.com of kom langs!