• Synergos
  • Synergos
  • Synergos
  • Synergos
  • Synergos

Strijd om de medailles bij clubkampioenschappen Synergos

SLIEDRECHT Afgelopen weekend heeft sporthal de Valk in het teken gestaan van de jaarlijkse clubkampioenschappen van omnisportvereniging Synergos. In een onderlinge strijd werden in de disciplines recreatieve gymnastiek, wedstrijd sport en spaceturnen de clubkampioenen bepaald.

Op vrijdagmiddag 10 november was de zaal ingericht voor de springafdeling (spaceturnen) van de vereniging. Op de onderdelen mini trampoline, dubbele trampoline, grote trampoline en air-tumbling werden grote hoogtes bereikt. Niet alleen in absolute zin maar ook in niveau is er een stijgende lijn te zien. Het zijn niet meer de 'simpele' salto's voor- en achterover, maar steeds meer deelnemers kunnen ook meerdere salto's met hele of halve draaien in één oefening laten zien. Uiteindelijk was Melvin Fok de deelnemer met het hoogste gemiddelde cijfer en mag hij zich weer een jaar lang verengingskampioen Spaceturnen noemen.

Op zaterdagmorgen 11 november was de zaal omgebouwd naar een wedstrijd vloer voor de afdeling recreatiegymnastiek. In leeftijd beginnend met 6-jarigen tot aan de meisjes van de groep voortgezet onderwijs, was er een behoorlijke diversiteit te zien. Van vertederend bij de allerkleinsten tot aan bewonderend voor de oudere groepen. Maar ook hier is te zien dat de vereniging beschikt over een goed technisch kader. In een uurtje trainen per week wordt de kinderen turnen geleerd op de vier toestellen, bij de meisjes te weten springen, brug met ongelijke liggers, evenwichtsbalk en lange mat. De jongens doen zes toestellen, dat zijn lange mat, paard voltigeren, ringen, springen, brug met gelijke liggers en rekstok. Voor deze afdeling was ook een beker beschikbaar voor diegene met het hoogste gemiddelde cijfer. Nikita de Kock was de gelukkige.

Op zaterdagmiddag was de zaal de arena voor de selectie van de afdeling turnen. De leden van deze groep worden getraind om met regionale en landelijke wedstrijden mee te doen. Het turnniveau in Nederland is behoorlijk te noemen en dat betekent dat je vroeg moet beginnen met de juiste scholing om uiteindelijk de top te kunnen bereiken. Er wordt bij Synergos dan ook hard gewerkt om steeds een stapje hogerop te klimmen. Dat betekent ook dat de vereniging deskundige jurlyleden moet opleiden en die hebben we ook in actie gezien. Voor deze groep waren zelfs 2 bekers beschikbaar, Hilde Vermeulen werd verenigingskampioen verplichte oefenstof en Anique Bakker bij keuze oefenstof.

Synergos kijkt weer terug op een geslaagd weekend waarin met veel vrijwilligers er alles aan wordt gedaan om voor de deelnemers, medewerkers en toeschouwers een zo goed mogelijke wedstrijd te creëren. En dat is zeker gelukt.