• Motorpers.nl
  • Lotte in actie.

    Motorpers.nl

Succes en pech voor Lotte en Bram

SLIEDRECHT Lotte en Bram van Drunen hebben bij de Dutch Supercross in Zuidbroek succes en tegenslag gekend. Lotte wist op zowel vrijdag als zaterdag de 65cc klasse te domineren maar kwam in de tijdtraining op zondagochtend hard ten val en was gedwongen om rust te nemen. Bram liep tijdens de trainingen in de week voorafgaande aan de wedstrijd een pijnlijke hand op. Toch wist hij op zaterdag vierde en beste Nederlander te worden in de 125cc klasse maar op zondag besloot hij dat het beter was om rust te houden.


Lotte en Bram kwamen uit voor het TvH Motorsport van Veen schoonmaakbedrijf team. In de week voor de wedstrijd hebben ze samen een aantal trainingen gevolgd om zo goed mogelijk voorbereid aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Helaas kreeg Bram op woensdag al een tegenslag voor de kiezen. Hij sprong te ver op een schans en bezeerde hierbij zijn hand. Toch besloot hij om door te zetten en wist op zaterdag heel knap vierde te worden in de 125cc klasse, waarmee hij de beste Nederlander was.

Nadat Lotte een aantal trainingsessies had gevolgd, keek ze met veel zin uit naar de wedstrijden. Op vrijdagavond zette ze in de tijdtraining de snelste tijd op de klok en was maar liefst vier seconden sneller dan de tweede man. Ze wist vervolgens alle drie de heats te winnen en op zaterdag wist ze dit nog eens te herhalen. Op zaterdagavond was de Eurohal helemaal afgeladen met publiek en hier genoot Lotte aanzienlijk van.

Bram besloot om op zondag niet meer van start te gaan om zijn hand zo rust te gunnen voor de Red Bull Knock Out in Scheveningen, welke aanstaande zaterdag op het programma staat. Bram zal hier van start gaan op zijn 125cc 2-takt machine.
Lotte was er opgebrand om ook de heats op zondag op haar naam te schrijven. Echter in de tijdtraining kwam ze lelijk ten val en was genoodzaakt om rust te nemen waardoor ze niet meer van start kon gaan.