• Hans van Wijngaarden

Super Saturday bij Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Volleybalvereniging Sliedrecht Sport pakt aan het begin van een nieuw seizoen meteen extra stevig uit: zaterdag 8 oktober is het 'Super Saturday', oftewel zowel Heren 1 als Dames 1 spelen thuis. Dit betekent dat er voor supporters en andere liefhebbers volop te genieten valt van volleybal op topniveau in De Stoep. De mannen van Sliedrecht Sport bijten om 18.00 uur het spits af met de competitiewedstrijd in de Topdivisie tegen het Groningse Donitas. De dames volgen om 20.30 uur met de start in de Eredivisie tegen Alterno uit Apeldoorn.

Optimisme alom bij de mannen van Sliedrecht Sport, die al iets eerder aan de competitie zijn begonnen. Dankzij twee klinkende overwinningen mogen zij zich, medekoploper noemen, samen met HLB Van Daal uit Den Dungen en Volley Tilburg. Het mannenteam, onder leiding van het nieuwe trainersduo Paul van der Ven en Marnix Elbers, maakte afgelopen zaterdag veel indruk, door in Nijmegen afgetekend te winnen van het favoriet geachte VoCASA: 0-3 (20-25, 21-25, 17-25). Sliedrecht Sport heerste van begin tot eind onder aanvoering van een sterk acterende spelverdeler Niels Vermeulen. Met scherpe services bracht hij de Nijmeegse opponent meerdere malen tot wanhoop. VoCASA, met oud-international Jairo Hooi en oud-Bundesliga speler Bas van Bemmelen in de gelederen, kwam geen moment onder de druk van Sliedrecht Sport uit en liep vijf kwartier lang achter de feiten aan. De gasten uit de Alblasserwaard maakten een geïnspireerde, wilskrachtige indruk en zelfs de wisselspelers in de hoek maakten er drie sets lang een feestje van. Sliedrecht Sport hoopt komende zaterdag een vervolg te geven aan de flitsende ouverture door in De Stoep te winnen van debutant Donitas uit Groningen. De Noorderlingen verloren afgelopen weekeinde met duidelijke cijfers (0-3) hun thuisduel tegen Compaen en lijken zo de te kloppen opponent te zijn.

Met een oefenwedstrijd in Oostende (B.) besloot de damesselectie onder leiding van trainer-coach Matt van Wezel een pittige en lange voorbereiding, waarin het meerdere internationale wedstrijden speelde in Duitsland en België. Sliedrecht Sport heeft een grondige verandering ondergaan met maar liefst zes nieuwe namen op de spelerslijst. Voor de ervaring en stabiliteit werden Inge Molendijk, Esther Hullegie en Carlijn Ghijssen aangetrokken. Voor karakter en talent kwamen Lea van Rooijen, Fleur Savelkoel en Florien Reesink naar De Stoep. Nienke de Waard, Celine Keijsers, Ilse Janssen, Lisa Vossen en Lynn Thijssen maken het elftal van Sliedrecht Sport verder compleet. De oud-landskampioen wacht meteen een pittige ouverture met de thuiswedstrijd tegen een andere oud nationaal kampioen, Alterno uit Apeldoorn. De groenhemden uit Apeldoorn worden als mede titelkandidaat beschouwd. Een interessant duel dus, dat om 20.30 uur begint. Entree voor beide wedstrijden is gratis.