• 2e plaats voor Gino van Loon

Synergos pakt vijf medailles op dubbele minitrampoline

DEN BOSCH De springers van Omnisportvereniging Synergos hebben in Den Bosch vijf medailles gewonnen bij de eerste landelijke plaatsingswedstrijd op de dubbele minitrampoline. Deze wedstrijd is de eerste van drie wedstrijden die meetellen voor een plaats in de finale op het NK trampoline in Ahoy.

Dit seizoen vertegenwoordigen 17 deelnemers Synergos in de categorieën pupillen, jeugd en de junioren. De deelnemers kunnen per wedstrijd punten verdienen die belangrijk zijn voor een plaats in de finale.

Pupillen

De pupillen zijn de jongste springers van het deelnemersveld die nog geen ervaring hebben met wedstrijden op dit toestel. Met stabiele sprongen en goede landingen hebben de meisjes het heel goed gedaan. Nienke van de Giessen werd derde, gevold door Yalda Zabi (vierde) en Caithlyn Korporaal (vijfde). Nikita de Kock belandde door ziekte helaas in de achterhoede.

Bij de jongens startten ook twee nieuwelingen voor Synergos. Met een prima tweede plaats voor Gino van Loon en een vijfde plaats voor Sven van Dijk hebben ze, net als de meisjes, heel goede zaken gedaan voor een plaats in de finale.

Jeugd

In de categorie jeugd jongens behaalde de routinier Micha van der Vlies een derde plaats. Zijn teamgenoot Timo van Son maakte helaas een fout en moest genoegen nemen met een plaats in de achterhoede.

Bij de meisjes streden maar liefst 34 deelneemsters om een podiumplaats. Sprongen zonder fouten waren nodig om hoog te eindigen en dat deden de Sliedrechtse meiden dan ook. Met het brons voor Wan-Ting Elkhuizen, een vijfde plaats voor Danee Verbaan en een zesde plaats voor Lois de Jager, hebben zij een prima prestatie geleverd. Met Jara van Dijk en Larysa Zabi respectievelijk op de achtste en tiende plaats hebben alle meisjes goede zaken gedaan voor een plaats in de finale.

Door ziekte ontbrak Mandy Koppelaar, de Nederlands kampioene van vorig jaar.

Junioren

Sifra van de Graaf heeft met een derde plaats ook een solide wedstrijd gesprongen en ook voor haar is een finale plaats binnen handbereik. Annette Marcelis en Desi van Son kwamen deze keer niet verder dan de negende en tiende plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben deze dames nog alle kans om een finaleplaats te bereiken.

De tweede plaatsingswedstrijd is op 16 april in Oostburg (West Zeeuws-Vlaanderen).