• Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV
  • Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV

Teams presenteren zich op Sliedrecht Sport Dag

SLIEDRECHT Tijdens de traditionele Sliedrecht Sport Dag 10 september zullen de schijnwerpers weer nadrukkelijk op Dames 1 en Heren 1 gericht worden. De 'vlaggenschepen' presenteren zich in de nieuwe samenstelling en spelen een oefenwedstrijd. Alle andere, meer dan 40 teams van de Sliedrechtse eredvisionist, spelen op deze dag eveneens een oefenwedstrijd als opwarmertje voor het competitieseizoen zaalvolleybal dat deze maand weer gaat beginnen.

De Sliedrecht Sport Dag begint met clinics voor de allerkleinsten door spelers en speelsters uit Dames 1 en Heren 1. Alle competitieteams spelen daarna hun oefenwedstrijden. Heren 1 treedt om 13.00 uur aan tegen Sovoco uit Soest en om 17.00 uur op groot veld tegen VolleyTilburg. De dames spelen om 13.00 uur tegen Alterno uit Apeldoorn en om 20.00 uur tegen het Belgische Oudegem.

Tussen de twee laatste wedstrijden van H1 en D1, worden de twee Sliedrechtse topteams aan het publiek voorgesteld. Daarnaast wordt er afscheid genomen van oud Dames 1-speelsters Marlies Wagendorp en Angelique Vergeer; alsmede van fysiotherapeute Mirjan de Vos. Na de wedstrijd tegen de Belgen barst de traditionele playbackshow los in de Stoeprand, met onder

andere spetterende optredens van Dames 1 en Heren 1. De Sliedrecht Sport Dag is voor iedereen, ook niet-leden, gratis toegankelijk.

Vooruitblikkend op het nieuwe seizoen zijn binnen de gelederen van Dames 1 de meeste, nieuwe gezichten te bewonderen. Zowel Inge Molendijk als Esther Hullegie keerden terug op het oude nest na buitenlandse avonturen. Hetzelfde geldt voor Carlijn Ghijssen-Jans, die de afgelopen drie jaar op rij landskampioen in Nederland werd. Het trio echt nieuwe gezichten wordt gevormd door libero Florien Reesink (van TalentTeam Papendal), passer-loper Fleur Savelkoel (Donitas) en diagonaal Lea van Rooijen (Eurosped Topvolleybal Twente). In de staf van Dames 1 is ook een en ander veranderd. Wilfried Groothuis komt over van Alterno en zal het team als assistent-trainer/coach versterken. Frank Vlot wordt als assistent-trainer aan de staf van het hoogste damesteam toegevoegd en Else Juch vervangt Mirjan de Vos als fysiotherapeut.

Bij Heren 1 zijn er drie nieuwe aanwinsten in het veld te bewonderen. Tristan Keijzer is van Next Volley Dordrecht overgekomen en zal de liberopositie bekleden. Daniël van Helden en Yorick de Groot schuiven door naar de mannelijke hoofdmacht vanuit andere teams van Sliedrecht Sport. Naast het veld is wel alles anders. Paul van der Ven is de nieuwe hoofdcoach en Marnix Elbers zijn assistent.

De eerste wedstrijd van Heren 1 is op zaterdag 24 september. Thuis wordt gestreden tegen Donitas uit Groningen. De ouverture voor de dames is op 8 oktober als het Apeldoornse Alterno te gast is.