• SLIEDRECHT - 22-04-2017, Sporthal De Stoep , Sliedrecht Sport D1 - Eurosped D1,

    Peter Verheijen

Thijssen klaar voor haar derde bekerfinale

SLIEDRECHT Het mag zeer zeker opmerkelijk genoemd worden dat Sliedrecht Sport midspeelster Lynn Thijssen met haar 25 lentes momenteel één van de meest ervaren krachten is binnen de selectie van de landskampioen. Het spelen van een nationale bekerfinale, zoals Sliedrecht Sport dat zondag doet in Hoogeveen tegen Eurosped, is voor de in Sliedrecht woonachtige fysiotherapeut al lang niet nieuw meer.

door Wim van Mourik

,,Dit wordt mijn derde Cup Final, de eerste was in 2012 in Almere tegen VC Weert, de tweede vorig jaar tegen VC Sneek. De eerste keer hebben we gewonnen en de tweede keer verloren, dus ik ken al een beetje de beide kanten van de medaille." Lynn waarschuwt voor onderschatting van de klus die zij met haar team te klaren heeft in het Topsportcentrum Activum in Hoogeveen. ,,Het is niet zo dat wij dat zo maar even gaan winnen, daarvoor heeft Eurosped teveel kwaliteit. Hun voornaamste wapen is de service, Carmen Oude Luttikhuis slaat iedereen aan gort als ze haar dag heeft, ook Daphne Knijff heeft een sterke service en een allround speelster als Judith Kamphuis is één van hun steunpilaren."

Thijssen stelt dat mensen ook de kwaliteiten van de Sliedrechtse dames niet moeten onderschatten: ,,Er staat een hele goede passlijn en er is deze week uitvoerig getraind op meerdere spelsituatie die je komende zondag ongetwijfeld mag verwachten. Het feit dat er zondagmiddag meteen na afloop een prijs klaarstaat, maakt het heel interessant en geeft op een bepaalde wijze een positieve druk van het móeten presteren."

De vaststelling dat Sliedrecht Sport in de slotfase van de reguliere competitie mindere wedstrijden heeft gespeeld, baart Lynn niet echt veel zorgen. ,,De boog kan niet altijd gespannen staan. Wij hebben een druk en intensief programma achter de rug met zes Europese topwedstrijden, dat mag je niet onderschatten. Gelukkig beschikken wij over een brede selectie, en dat zou in de tweede helft van het seizoen wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn."

Ook in haar thuissituatie ontkomt Lynn nauwelijks aan haar favoriete sport, want haar vriend Niels Vermeulen is spelverdeler bij de mannen van Sliedrecht Sport, de trotse koploper in de Topdivisie en een zeer serieuze kampioenskandidaat. ,,Het is echt te hopen dat Heren 1 het gaat redden. Het zou een terechte beloning zijn voor het vele werk dat er de laatste seizoenen is verricht. Als wij daar met Dames 1 ook niet voor onder doen, dan zou het dak er in huize Vermeulen/Thijssen wel eens spontaan van af kunnen vliegen."

Na de bekerfinale van zondag staat drie dagen later de start van de kampioenspoule al op de agenda, Sliedrecht Sport opent met een uitwedstrijd bij Set-Up'65. ,,Nieuwe ronde, nieuwe kansen, voor iedereen staat de teller weer zo goed als op nul, afgezien van een paar bonuspunten. Geen enkel team is onaantastbaar, ik verwacht een spannend slot van het seizoen." Al met al zit Lynn in haar zevende seizoen bij Sliedrecht Sport beter in haar vel dan ooit. ,,Er is sprake van een goede balans tussen werk, het volleyballen en het privégedeelte. Soms is het wel eens een beetje veel, maar het is te doen, mij zal je niet horen klagen!"