• Matthijs Daniëls

Toyota Schouten hoofdsponsor Grote Rivieren Loopcircuit

GORINCHEM Toyota Schouten is voor ten minste twee jaar hoofdsponsor van het Grote Rivieren Loopcircuit. Het in Gorinchem en Alblasserdam gevestigde autobedrijf had al enkele jaren een band met het Loopcircuit als subsponsor en als sponsor van de Loop naar de Pomp in Noordeloos, waar de roots van het bedrijf liggen.

Het Grote Rivieren Loopcircuit nam dit jaar afscheid van Univé dat sinds de eerste editie hoofdsponsor was van de loopserie in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en de Drechtsteden. De organisatie vond echter snel een nieuwe naamgever in Toyota Schouten. ,,Het Grote Rivieren Loopcircuit vindt plaats in ons werkgebied'', verklaart Bert Schouten de betrokkenheid, ,,dus het is voor ons een prachtige kans om ons in de hele regio te laten zien. Er doen ontzettend veel mensen mee aan de lopen en dat worden er steeds meer.''

Zijn broer Adriaan Schouten - zelf ook een loper - vult aan: ,,Het Grote Rivieren Loopcircuit past bij ons. We hebben een sportief bedrijf. We doen dit ook omdat we er een klik mee hebben, het leuk vinden.''

Molenloop

Een mooie bijkomstigheid voor de nieuwe hoofdsponsor is dat het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is uitgebreid met een negende loop: de Molenloop in Alblasserdam, waar het bedrijf zelf dus ook gevestigd is. Nieuw op de kalender is verder de Nationale Lenteloop in Papendrecht, die de plek ingenomen heeft van de Wim Hol Memorial. De halve marathon van Dordrecht is gebleven, maar heet voortaan de Dordtse Biesbosch halve marathon.

Voor het overall klassement tellen de beste zes resultaten mee en omdat er bij alle wedstrijden jeugdlopen worden gehouden wordt er vanaf 2017 ook een jeugdklassement opgemaakt in de categorieën tot en met 8 jaar, van 9 tot en met 11 jaar en voor 12 en 13 jaar.

De voorinschrijving voor het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is geopend. Lopers kunnen zich tot en met 31 december inschrijven voor alle wedstrijden en betalen dan 36 euro. Daarna kost de voorinschrijving voor alle negen lopen 45 euro. Inschrijven is mogelijk via www.avtyphoon.nl/loopcircuit.