Van Drunen tweede op NK 50cc in Varsseveld

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen is in het Nederlands Kampioenschap 50cc in Varsseveld op een tweede plaats geëindigd. In beide manches streed ze voor de overwinning maar kwam in zowel de eerste als de tweede manche net iets tekort en kwam tweemaal op een tweede plaats over de finish.

De wedstrijd in Varsseveld was weer de eerste na de zomerstop. Lotte begon enthousiast aan de dag en het circuit lag er perfect geprepareerd bij. Ondanks dat ze er zin in had, was ze toch een klein beetje gespannen omdat ze wist dat SBS6 kwam filmen voor het programma Hart van Nederland. Ze begon positief aan de dag door op haar Jumbo Brouwers Motoren KTM machine een tweede tijd neer te zetten.

Nadat Lotte voor de eerste manche rustig een plaatsje achter het starthek had gezocht, kwam ze niet heel goed weg toen het starthek naar beneden klapte. Toch wist ze gelijk verschillende plaatsen goed te maken en stootte door naar een tweede plaats. Lotte reed strak, dook goed de bochten in en ging verschillende keren in de aanval bij leider Vince de Haas. Ondanks verwoede pogingen, slaagde ze er niet in om hem te passeren en kwam met een verschil van 0.4 sec achter Vince op een tweede plaats over de finish. Ondanks dit keerde ze toch redelijk tevreden terug naar het rennerskwartier waar ze even rust nam om zich vervolgens voor te gaan bereiden op het tweede gevecht van de dag.

Op haar RK Service getunede motor wist ze in de tweede manche kopstart te pakken maar omdat ze gelijk bij het uitkomen van de bocht dwars ging, verloor ze de koppositie aan Jayson van Drunen. Gelijk ging ze terug in de aanval en meerdere keren kwam ze tot aan zijn achterwiel. Ze bleef het proberen tot aan de finishvlag maar moest ook in deze manche genoegen nemen met een tweede plaats. Wel had Lotte in deze manche de snelste rondetijd neer weten te zetten maar helaas kwam ze 0.6 sec tekort om te kunnen winnen.

Met nog twee wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap 50cc te gaan staat Lotte aan de leiding in de tussenstand. Omdat er drie titelkandidaten zijn gaat het enorm spannend worden.

Bram kwam aan de start bij de 85cc grote wielen. In het deelnemersveld van 44 rijders wist hij in de tijdtraining een dertiende tijd neer te zetten. Bij de start van de eerste manche werd hij ingesloten en omdat er bij het uitkomen van de eerste bocht een aantal rijders ten val kwamen, kwam ook Bram tot stilstand. Het duurde lang voordat hij zijn weg kon vervolgen waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Alles gevend wist hij er toch nog een negentiende plaats uit te halen. In de tweede manche ging het beter en wist hij als tiende te finishen waarmee hij vijftiende werd in het dagklassement.