Vertrouwen terug bij Heren 1

SLIEDRECHT Nog maar een aantal weken geleden leek het mannen volleybalteam van Sliedrecht Sport reddeloos verloren voor de topdivisie. Vastgepind op de twaalfde en laatste plaats en met een straatlengte achterstand op de concurrentie, waren de kansen op lijfsbehoud vrijwel nihil. Maar na twee overwinningen op rij, waaronder de meest recente zege op concurrent SV Dynamo Apeldoorn 2, ziet alles er opeens heel anders uit voor de selectie van trainer Tim Oskam.

"Het geloof en de positiviteit stralen weer van de groep af. Vanaf nu hebben we het weer in eigen hand, ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken", aldus Oskam.

Het team is nog steeds de rode lantaarndrager, maar de achterstand tot de 'veilige' tiende plaats betreft nog maar één schamel punt. Met de thuiswedstrijden tegen Zaanstad en US én de streekderby bij Next Volley Dordrecht nog voor de boeg is er nog volop perspectief voor Sliedrecht Sport.

De spanning was voelbaar, pal voor aanvang van de wedstrijd tegen Dynamo 2. Ondanks het vroege tijdstip (17.15 uur) waren de tribunes goed gevuld en de toeschouwers leefden volop mee met de felle strijd op de vloer, waar de teams weinig voor elkaar onder deden. Sliedrecht Sport bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken en de klinkende 3-0 zege werd hartstochtelijk gevierd: 26-24, 25-19 en 25-23.

Komend weekend is Sliedrecht Sport speelvrij, maar zaterdag 9 april komt Zaanstad naar De Stoep.