• Sliedrecht Sport
  • Sliedrecht Sport

Vier jeugdteams Sliedrecht Sport winnen Bekertoernooi

SLIEDRECHT Vier van de zes te winnen prijzen in het Bekertoernooi van de Regio Zuid zijn vandaag in de prijzenkast van Sliedrecht Sport beland. Meisjes C versloeg het Limburgse Peelpush in de finale en bij de jongens kwam al het zilverwerk (A, B en C) in blauw-witte handen. Het is de bekroning op het toch al beste seizoen van Sliedrecht Sport ooit in haar zestigjarige geschiedenis.


Meisjes C (<15 jaar), dat vorige maand al nationaal kampioen werd, had weinig moeite met de Limburgse opponent. Met 25-15, 25-14 en 25-16 walste het team van Amalia Panajoti, Mila Leeuwis, Sara van de Weg, Katie Korporaal, Janet de Jong, Marit van der Sluijs, Monika de Jong, Maud van de Weg, Donna de Jong, Roos van Gastelen en coach Dave van Rekom erover heen.
In diezelfde hal in Capelle aan den IJssel hadden hun mannelijke leeftijdsgenoten (Jongens C) even daarvoor Volley Tilburg met 3-1 ingemaakt. Ook het team van Cas Westgeest, Luuk de Groot, Jari Tournier, Aron Huijser, Timon Zoutendijk, Joost Suijker, Robin Bakker, Nick v.d. Leeden, Siebe Vermaas, Duncan Cnossen en voor deze gelegenheid coach Dave van Rekom, was in april Nederlands kampioen geworden.
Dat laatste gold niet voor Jongens B, maar ook Jeffry van den Berg, Dan Brinkman, Jelle Leeuwis, Rune Bal, Berend de Vries, Mart de Groot, Justin Visser, Youri van de Pol, Bart Tieman en Martijn van Wijgerden wisten wel beslag te leggen op de Beker van Regio Zuid. Voor de gelegenheid werden zij gecoacht door Heren 1-spelers Michael van Leeuwe en Niels Vermeulen. Zij versloegen VC Polaris uit Helmond met 3-1.
Ook in de oudste jongenscategorie (Jongens A) was er Sliedrechts succes. Het team van Yorick de Groot, Rick v.d. Sluis, Rick Julicher, Luke Amersfoort, Max Niewenhuis, Luuk v.d. Leeden, Glen Korevaar, Joel Blokland, Leon Tubbing, Niels Middendorp, Jelle van Rekom, Chiel Kaptein, Marijn Ottevanger en coach Bas de Groot won overtuigend met 3-0 van Donki Sjot uit Den Dungen.


Daarmee sluit Sliedrecht bijna het meest succesvolle seizoen ooit af. De laatste prijs die nog in het zaalseizoen veroverd kan worden, staat op 2 juni op het programma. Jongens B1 speelt dan de finale om het 'Gesloten Club-kampioenschap'. Dit kampioenschap is alleen toegankelijk voor teams die in de eerste helft van het seizoen kampioen zijn geworden.