Verdediger Tim van Stek (3) in een “pas-de-deux” met Carlo de Reuver
Verdediger Tim van Stek (3) in een “pas-de-deux” met Carlo de Reuver Joop Hartog

Gifbeker moet helemaal leeg voor Sliedrecht

14 april 2024 om 13:08 Voetbal

SLIEDRECHT Geplaagd door de vele blessures en andere perikelen waardoor trainer Sjoerd v.d. Waal niet kon beschikken over een volwaardige selectie moest zaterdag 13 april in Krimpen a/s IJssel DCV worden bestreden. In een uitermate slechte wedstrijd werd Sliedrecht met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Door Joop Hartog

Binnen een kwartier konden alle plannen waarmee Sliedrecht het veld in was gestuurd in de prullenbak, want door uitermate zwak verdedigen konden resp. Daan Beumer, Ricardo Lelieveld en Patrick Groen de stand al op 3-0 brengen. Door een gebrek aan voorhoedespelers kon Sliedrecht aanvallend niets inbrengen en kwam de verdediging onmiddellijk weer onder druk te staan. Na deze snelle achterstand was er even rust, maar ruim voor de pauze kon opnieuw een zwak verdedigende bal worden binnen geschoten door opnieuw Daan Beumer (4-0).

CONCENTRATIEVERLIES

De tweede helft begon iets beter voor Sliedrecht en in het eerste kwartier kwamen er een paar mogelijkheden vooral door goed voorbereidend werd van Habib Oreagba, maar daarna heb je een “neusje voor de goal” nodig en die had Sliedrecht niet. Daarbij komt ook dat de gastheren duidelijk een tandje lager gingen spelen. Na een uur spelen kwam weer zo’n moment van concentratieverlies waarbij DCV gemakkelijk de eindstand van 5-0 kon scoren.

MEDE-DEGRADANT

De vele blessures kan als enig excuus worden aangedragen voor een smalle selectiegroep, maar ongeconcentreerd binnen een kwartier de wedstrijd uit handen geven is moeilijk te verteren. Zaterdag 20 april komt Terneuzense Boys naar de Lockhorst, de ploeg die wel eens mede-degradant van Sliedrecht kan worden, of weten de Zeeuwen nog te ontsnappen ? Sliedrecht kan bewijzen dat ze daar serieus een stokje voor willen steken.