Volle agenda voor Sliedrecht Sport

Wim van Mourik

SLIEDRECHT Met gemengde gevoelens keek Sliedrecht Sport trainer coach Matt van Wezel terug op de verloren eerste wedstrijd tegen Asterix Kieldrecht (1-3) in het kader van de Europese Challenge Cup. ,,Er waren fases in de wedstrijd dat wij een goed niveau haalden, maar er waren ook momenten dat wij het even kwijt waren, met name in de derde set. Breekpunt in de wedstrijd was de tweede set die wij in de zak leken te hebben, maar met 24-26 toch nog uit handen gaven. In principe is het uitgangspunt voor de wedstrijd van volgende week in Beveren niet veranderd: wij moeten winnen, maar mogen Kieldrecht geen twee sets toe staan en moeten scherp genoeg zijn voor de Golden Set. De druk ligt ook bij Kieldrecht en ik ben benieuwd of deze jonge ploeg daar tegenop gewassen is. Daarnaast heb ik geconstateerd dat wij vanavond ook niet fit genoeg waren, dat zal in België een absolute must zijn."

Of het feit dat Sliedrecht Sport momenteel fit genoeg is om de komende agenda optimaal te verwerken, zal in de komende week moeten blijken. Komende zaterdag wacht het thuisduel tegen vice landskampioen Eurosped TVT, nog geen 24 uur later staat Sliedrecht Sport in de sportzaal van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) voor de wedstrijd tegen Donitas. Woensdag 25 november is de return tegen Asterix Kieldrecht gepland: een pittige testcase voor de nummer drie uit de eredivisie. Routinier Angelique Vergeer is vooralsnog helemaal niet bezig met het bestuderen van de rangen en standen: ,,Momenteel staat het teamproces bij ons primair, zelf hoop ik zo snel mogelijk weer fit te zijn na mijn enkelblessure. Een kneuzing herstelt over het algemeen langzaam, zodat ik momenteel voor de pass en de service wel het team van dienst kan zijn, maar aanvallend ben ik er nog lang niet. Dat heeft echt veel tijd en verzorging nodig. In mijn beleving zijn wij goed bezig en groeit het team gestaag naar het niveau dat wij voor ogen hebben. Vergelijkingen met vorig jaar maak ik liever niet, dat was een ander team met een andere technische staf."

De mannen van Sliedrecht Sport wisten afgelopen weekeinde voor het eerst een uitwedstrijd in winst om te zetten. In het Brabantse Den Dungen werd HLB Van Daal/DS (ooit Particolare genoemd) met 3-2 geklopt waardoor de selectie van trainer Tim Oskam door schoof naar de zesde plaats van de ranglijst. Komend weekeinde komt Sliedrecht in actie in Kampen voor de derde ronde van het nationaal bekertoernooi. In een mini-poule speelt het achtereenvolgens tegen Dynamo Apeldoorn 2, Compaen en thuisclub Reflex.