• Hans van Wijngaarden

Heren 1 Sliedrecht Sport verstevigt derde plaats

SLIEDRECHT In sporthal De Basis in Sliedrecht stond woensdagavond 29 januari een op voorhand lastig potje op het programma. Nummer 5 en debutant in de Eredivisie ZVH kwam op bezoek. Met een 3-0 overwinning kweten de Sliedrechtse mannen zich echter prima van hun taak.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar boven de 15 maakten de heren van Sliedrecht Sport duidelijk het verschil: 25-18. De tweede set toonde ongeveer hetzelfde patroon, met als resultaat dezelfde uitslag.

Lange tijd leek het erop dat de Zevenhuizers het hoofd in de schoot hadden geworpen. De Sliedrechtse blauw-witte formatie bouwde een comfortabele voorsprong op, maar die slonk zienderogen naar mate de set vorderde. Uiteindelijk werd het de meest spannende set qua uitslag, maar het gevoel dat de setwinst in gevaar kwam, was er nooit.

Hoe dan ook een zeer fraaie en meer dan terechte overwinning en een lekkere opsteker richting de topwedstrijd tegen Lycurgus. Hopelijk zijn de Groningers nog een beetje moe en aangeslagen van de 3-0 nederlaag die ze woensdag ondergingen in het Franse Montpellier in de Europese Challenge Cup.

Met dit resultaat plaatst Sliedrecht Sport zich nog steviger op de derde plaats in de ranglijst, met drie punten voorsprong op nummer 4, Orion. Die ploeg neemt het zaterdag op tegen ZVH.