• Rick van de Weg

Volleydames verslaan Sneek met topspel

SLIEDRECHT Het was niet de meest spannende wedstrijd van dit seizoen, maar er viel voor de bezoekers van De Basis meer dan genoeg te genieten. Dames 1 was op stoom.

De ploeg waar tegen ze afgelopen seizoen nog de finale speelden, heeft een aardige veer in kwaliteit gelaten. Tot iets voorbij halverwege de eerste set ging het aardig gelijk op, maar daarna was het Sliedrecht Sport wat de klok sloeg. Niet vanwege matige prestatie van de Friezinnen, maar vooral omdat de blauw-witten een echt puike partij speelden.

Vooral in de tweede helft wisselden de hoogstandjes op zowel verdedigend als aanvallend vlak zich af. Jolijn speelde goed, met geweldige knallen van smashes, die het bestuur van de Stichting Sportaccommodatie Benedenveer ongetwijfeld zorgen baarden over putten in de vloer. Maar ook Fleur, Carlijn, Esther, Ana en Emma waren erg goed op dreef. Met dit spel en een 'nothing to lose'-mentaliteit kan het volgende week in Schwerin nog best een leuk potje worden in de Europacup.

In de laatste set werden Dani en Brechtje nog ingebracht voor coach Vera. De soepele lijn werd keurig doorgezet: 25-21, 25-18, 25-16.