Volleybaldames Sliedrecht Sport loten Belgische Asterix Kieldrecht in de Europa Cup

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport neemt het in de tweede ronde van de Challenge Cup (Europa Cup III) op tegen negenvoudig Belgisch kampioen Asterix Kieldrecht, zo is vandaag bekend geworden. ,,Een lastige loting", aldus Carel van Rijsbergen, manager Europa Cup van Sliedrecht Sport. Het is de tiende keer dat Sliedrecht Sport uitkomt in de Europa Cup damesvolleybal.

Vandaag is op het kantoor van de Europese Volleybalbond, de CEV, de loting verricht voor de Europacupwedstrijden. Onder leiding van de Nederlandse Riet Ooms, voorzitter van de Europacup-commissie, kwam Asterix Kieldrecht uit de koker. Sliedrecht Sport trof nog niet eerder een Belgische ploeg in een Europese wedstrijd. Voor de supporters biedt het een uitgelezen mogelijkheid om een uitwedstrijd in de Europacup te bezoeken.

Asterix Kieldrecht is een grote naam in het damesvolleybal in België. Al vele jaren staat de ploeg onder leiding van succescoach Gert VandeBroek, tevens bondscoach van het Belgische vrouwenteam. Vele Belgische topspeelsters hebben in hun inmiddels internationale loopbaan bij Kieldrecht gespeeld en ook de huidige ploeg belooft veel voor de toekomst. Met speelster van het jaar Kaja Grobelna en 'most valuable player' van de afgelopen competitie, Sarah Cools, heeft de ploeg de grootste talenten in huis.

Naast 9-voudig kampioen en 12-voudig bekerkampioen is Kieldrecht ook al vanaf het seizoen 1997-1998 onafgebroken actief in de Europese toernooien met als hoogtepunt de behaalde tweede plaats in de Challenge Cup in 2010.

,,Het zal daarom voor Sliedrecht Sport een lastige klus worden om zich voor de volgende ronde te plaatsen", aldus Carel van Rijsbergen, manager Europa Cup van Sliedrecht Sport. ,,Niets is echter onmogelijk en het team zal zich zeker niet zo maar gewonnen geven in beide confrontaties."

Als eerste wordt de thuiswedstrijd gespeeld op woensdag 11 november in Sporthal De Stoep. De uitwedstrijd volgt dan twee weken later in België.