Volleydames bezoeken VC Sneek

Wim van Mourik

SLIEDRECHT In tegenstelling tot de mannelijke collega's moeten de vrouwen van Sliedrecht Sport in de decembermaand nog volop aan de bak. Voordat men uiteindelijk over drie weken onder de kerstboom de kadootjes uitpakt, staan nog vier wedstrijden op de agenda. Het wellicht meest interessante duel vindt zaterdag plaats, wanneer de selectie van trainer-coach Matt van Wezel op bezoek gaat bij landskampioen Sneek. De Friezinnen zijn momenteel overtuigend lijstaanvoerder van de eredivisie met slechts één verliespartij: die tegen Sliedrecht Sport.

Een interessante krachtmeting tussen twee geduchte concurrenten, die in hun onderlinge duels het patent lijken te hebben op vijfsetters. De eerdere duels in dit seizoen eindigden met een wisselende winnaar steeds in 3-2 en ook voor zaterdag verwachten de aanwezigen in de Sneker Sporthal een lange zit. Ofschoon de beslissingen in de eredivisie nog ver weg zijn, is de uitkomst van de wedstrijd van zaterdag een nieuw ijkpunt hoe de krachtsverhoudingen op dit moment liggen ten opzichte van elkaar.

Sliedrecht Sport kent geen Europese verplichtingen meer: ook het tweede duel met de Belgische kampioen Asterix Kieldrecht ging verloren, waardoor het Europese avontuur al in het Belgische Beveren is gestrand. In een spannend duel won Kieldrecht met 3-2, de meest memorabele momenten lagen voor Sliedrecht Sport in de tweede en derde set. Het speelde toen volleybal van hoog niveau, en leek af te stevenen op de winst in de wedstrijd met de Golden Set als daaropvolgend sluitstuk. Zover kwam het echter niet: in de vierde set richtte Kieldrecht zich op en trok de winst naar zich toe (25-19, 16-25, 19-25, 25-16, 15-11). Ondanks de teleurstelling zag coach Matt van Wezel ook gunstig perspectief: ,,Dit was de beste wedstrijd die wij tot dusver in dit seizoen hebben gespeeld. Uiteindelijk heeft Kieldrecht een bredere selectie en kon moeiteloos speelsters wisselen. Ook de verloren tweede set in Sliedrecht blijkt achteraf cruciaal te zijn geweest, daar hebben wij het uiteindelijk laten liggen."

Na Sneek gaat de reis komende zondag naar Zwolle, waar de verrassende nummer vijf van de ranglijst, Regio Zwolle Volleybal, de tegenstander is. Een soort van generale repetitie op het aanstaande bekerduel in dezelfde hal van woensdag 6 januari.