Voorbeschouwing dames 1 - TVT Eurosped

SLIEDRECHT Zowel Sliedrecht als Sneek onderuit. De beide koplopers konden geen vuist maken tegen respectievelijk Peelpush en Alterno. De comfortabele 0-2 voorsprong in Meijel kon niet omgezet worden in definitieve winst. Johan Leenders en zijn meiden wisten de wedstrijd te kantelen en pakten met de 3-2 overwinning twee kostbare punten. Eurosped deed wat het moest doen en liet in eigen huis geen misverstand bestaan over de verdeling van de punten in hun wedstrijd tegen Set Up.

Met Eurosped als de nieuwe koploper in de eredivisie, wordt de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Sliedrecht Sport ineens in een ander daglicht geplaatst. Nadat dames 1 de onderlinge strijd tegen de toenmalige nummer 1 Sneek in haar voordeel besliste door de 3-2 thuisoverwinning, kan het publiek in sporthal de Stoep zich gaan opmaken voor een hernieuwde confrontatie tussen de gedeelde nummers 1. Eurosped heeft dikke punten verzameld in het tweede bedrijf van de eredivisie, Sliedrecht nam er al 5 mee bij aanvang van de kampioenspoule.

Natuurlijk zitten ook op een doordeweekse woensdag de tribunes weer vol, zeker als het gaat om zo'n beladen wedstrijd. Dames 1 verloor in de reguliere competitie haar thuiswedstrijd tegen het team van Jan Berendsen, maar bracht evenwicht in de uitwedstrijd. Beide thuisspelende ploegen lieten de bezoekers ontsnappen met de overwinning. In Almelo had dames 1 een sterk einde van de wedstrijd. De cijfers in de vierde en vijfde set logen er niet om (11-25 en 10-15) en er konden 2 punten worden bijgeschreven. In de thuiswedstrijd ging het gelijk op, maar besliste Eurosped de onderlinge confrontatie in de vijfde set ook met 10-15.

Woensdag 19.30 uur begint de ongekend enerverende wedstrijd tegen de Almelose dames. Jan heeft de meiden op scherp en Appie Krijnsen zal met zijn technische staf een 'masterplan' hebben bedacht om de overwinning in eigen huis te houden. Dat het een zware kluif zal worden is duidelijk en het zal niemand verbazen dat er op het scherpst van de snede gestreden zal worden in een volle Stoep.

Vanavond (woensdag) kent de kampioenspoule een nieuwe leider. Slechts één van de twee ploegen kan halverwege de competitie de echte lijstaanvoerder worden. Geen gedeelde positie, gewoon nummer 1.