Voorbeschouwing VC Sneek - dames 1

SLIEDRECHT Voor de volleybaldames wordt vanavond (woensdag) duidelijk welk team de nederlaag het best heeft verwerkt. Zowel Sneek als Sliedrecht Sport deelden in de malaise. In Ootmarsum bleek maar weer eens dat er met de dames van Set Up terdege rekening gehouden dient te worden en in Sliedrecht werden de punten afgesnoept door het beter spelende Alterno. Sneek moest met lege handen naar huis, dames 1 hield er nog een punt aan over.

Nadat de eerste set verloren ging, pareerde dames 1 in de tweede. Met 18-25 en 25-18 werden de derde en vierde set afgesloten. In de beslissende vijfde was Alterno slimmer, constanter en speelde doeltreffender. Sliedrecht oogde gelaten, kon absoluut geen vuist maken en maakte geen gebruik van de geboden kansen om het tij mogelijkerwijs te keren. Met 6-15 op het scorebord maakte het prima leidende scheidsrechtersduo een einde aan wedstrijd. Alterno twee punten rijker, dames 1 en het thuispubliek een illusie armer.

Woensdag gaat er in de zevende wedstrijd in de kampioenspoule gestreden worden om lijfsbehoud en een plaats in de top 3. De winnaar van de wedstrijd houdt uitzicht op de finale. De verliezende partij zal alle zeilen bij moeten zetten om in de laatste drie wedstrijden zoveel punten bij elkaar te sprokkelen dat een tweede plaats nog tot de mogelijkheden behoort.

Een kleine inventarisatie van de nog te spelen wedstrijden lijkt gewenst. Set Up heeft nog drie uitwedstrijden (Peelpush, Alterno en Sliedrecht Sport) en een thuiswedstrijd, maar die wordt gespeeld tegen het ontketende Eurosped. Dat lijkt een ongunstig vooruitzicht. Sneek ontvangt Sliedrecht en Alterno en mag afreizen naar Peelpush en Eurosped. Dames 1 speelt woensdag tegen Sneek en strijdt zaterdag tegen Peelpush. 1 april wordt de uitwedstrijd tegen Eurosped gespeeld en de laatste wedstrijd is in de Stoep tegen Set Up.

De bespiegelingen die vooraf gehouden zijn over het verloop in de kampioenspoule kunnen allemaal de prullenbak in. De scenario's zijn herschreven en de ploeg gaat zich opmaken voor een verrassende afsluiting van de kampioenspoule.

Degene die als eerste eindigt in deze poule mag als eerste een thuiswedstrijd spelen. Set Up heeft er vier gewonnen in eigen huis en lijkt bij pole position de beste kansen te hebben. Theoretisch is alles mogelijk, statistisch gezien lijkt dit moeilijk. Met nog een thuiswedstrijd te gaan lijken zij geen kans te maken op een finaleplaats. Eurosped heeft al een prachtige uitgangspositie voor de finale. Hun uitgangspositie is verreweg de beste, maar waakzaamheid is ook daar geboden. De stoel kan nog niet achterover. Na woensdag wordt er in Sneek veel duidelijk voor zowel de thuisspelende ploeg als voor dames 1.

Aanstaande zaterdag is er weer een Super Saturday in sporthal de Stoep. Heren 1 speelt thuis tegen Peelpush vanaf 18.00 uur en dames 1 kan haar krachten meten met dezelfde tegenstander uit Meijel. Vanaf 20.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Beide blauw witte teams hebben nog iets goed te maken.