• Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Vrouwen Sliedrecht Sport met één been in finale

SLIEDRECHT De vrouwen van Sliedrecht Sport hebben een stevige basis gelegd voor de kwalificatie voor de finale van de nationale volleybalbeker. In sporthal De Stoep werd woensdag 18 januari bekerhouder Eurosped TVT met 3-1 verslagen, zodat de Sliedrechtse volleybalsters volgende week in Almelo aan twee sets winst genoeg hebben om zich te plaatsen voor de bekerfinale in Zwolle op zondag 19 februari.

Toch leek de avond aanvankelijk uit te draaien op een fikse desillusie, omdat Eurosped in de eerste set de wedstrijd dicteerde, daarbij geholpen door de hoge foutenlast aan de kant van Sliedrecht Sport: 17-25. Trainer Matt van Wezel appelleerde na de eerste set aan het teamcollectieF: ,,Je ziet dan, dat de één de ander over het dode punt heen helpt, zo konden wij de bakens snel verzetten."

Met name de inbreng van Lea van Rooijen speelde daarbij een voorname rol. De oud speelster van Eurosped nam haar team nadrukkelijk op sleeptouw en met een aantal fantastische service-series en talloze goede aanvalsacties nam zij de hoofdrol op zich, min of meer tot wanhoop van haar oud ploeggenoten. Vanaf de tweede set gaf Sliedrecht Sport vol gas en won uiteindelijk overtuigend: 25-14, 25-14, 25-14, 25-14. Ook de prima rentree van libero Florien Reesink dwong respect af en belooft veel goeds voor de beslissende fase van het seizoen.