VV Sliedrecht geeft visitekaartje af

SLIEDRECHT Sliedrecht gaf afgelopen zaterdag - voor het eerst na een gedwongen rustpauze van bijna drie maanden - voor eigen publiek nadrukkelijk een mooi visitekaartje af door middenmoter Pelikaan met 5-0 te verslaan. Een zege die in de optiek van trainer-coach Kees van Loon geenszins geflatteerd was: ,,Nee zeker niet, we hebben naast de vijf doelpunten meerdere opgelegde kansen gehad, de uitslag geeft een juist beeld van de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd."

Beide teams zochten vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Edgar Bijl de aanval, wat in de 14e minuut de eerste kans opleverde toen Pelikaan aanvaller Randy Kroos de vuisten trof van doelman Bas Jan Munten. Vijf minuten voor rust kwam Sliedrecht op voorsprong toen Dennis Verhoef attent was in de rebound na een terugstuitende bal van doelman Korstam: 1-0.

De tweede treffer, Jordy de Jong profiteerde na een scrimmage, kwam op een psychologisch belangrijk moment, hetgeen voor Pelikaan min of meer de genadeklap betekende. Sliedrecht dicteerde de wedstrijd en kwam in de 67e minuut op 3-0 toen Onur Ulusan een combinatie met Luciano van Harlingen en Dennis Verhoef fraai afrondde. Het meest memorabele moment van de wedstrijd speelde zich 7 minuten voor het einde af bij de invalbeurt van Roy Leeuwestein. Amper 10 seconden (!) in het veld kopte de lange spits een voorzet van de rechter kant achteloos binnen: 4-0. Het slotakkoord van Luciano van Harlingen, die in de 87e minuut de 5-0 binnenschoot was de spreekwoordelijke kers op de taart. Door de nederlaag van Nieuw Lekkerland bij Heinenoord en de nederlaag van Brielle bij Rijsoord kroop Sliedrecht iets hogerop in de kopgroep van de eerste klasse C. Met twee verliespunten meer dan koploper Heinenoord heeft het nog altijd kansen in de strijd voor de titel.