V.v. Sliedrecht haalt trainer Michel Langerak binnen

SLIEDRECHT Michel Langerak is het volgend seizoen de nieuwe trainer van de hoofdmacht van v.v. Sliedrecht. Hij volgt de huidige trainer Kees van Loon op. De partijen zijn een overeenkomst aangegaan voor één seizoen, met mogelijk een vervolg.

Langerak is een bekende verschijning op en langs de voetbalvelden. De Dordtenaar speelde van 1987 tot en met 2003 447 wedstrijden in het betaaldvoetbal en maakte in totaal 109 doelpunten. Hij begon zijn carrière bij DS'79 dat later Dordrecht '90 ging heten. Zijn debuut als profvoetballer maakte de middenvelder in 1987 tegen Sparta. Daarna volgden clubs als VVV, NEC, AZ en Sparta.

Na zijn profcarrière ging hij in de amateur hoofdklasse spelen, eerst bij Delta Sport en later bij FC Lienden.

Zijn loopbaan als trainer startte hij bij Sparta waar hij de jeugd onder zijn hoede nam. Daarna volgden VV de Zwerver, LRC Leerdam en Kozakken Boys. Met die laatste club promoveerde hij naar de Topklasse. Zijn laatste club was ASWH, waarmee hij in 2014 de landelijke beker voor amateurclubs won én de Supercup voor amateurs.

Sliedrecht is momenteel koploper in de eerste klasse en heeft een duidelijk doel voor ogen: promotie naar de hoofdklasse. Van Loon mag deze klus afmaken. Langerak is de man die de Sliedrechters vervolgens moet klaarstomen voor dit niveau.