• RON RGP PHOTO
  • RGP Photo
  • REBA MX
  • REBA MX
  • Floris van den Elsen
  • RGP PHOTO

Winst en gebroken sleutelbeen voor zus en broer Van Drunen

SLIEDRECHT MX Team van Drunen heeft het afgelopen weekend succes en tegenslag gekend. Lotte wist in St. Isidorushoeve het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen te winnen. Bram wist op zaterdag in Son een mooie tiende plaats te behalen in de tweede manche van het ONK 125cc maar brak zondag in de eerste manche in St. Isidorushoeve zijn sleutelbeen en zal hierdoor verschillende weken buiten de strijd zijn.

Voor Bram stonden er het afgelopen weekend twee ONK wedstrijden op het programma in de 125cc klasse te weten in Son en St. Isidorushoeve. In Son begon hij sterk aan de dag door in de tijdtraining een nette dertiende tijd neer te zetten. Helaas kon hij dit niet omzetten in een goede start want in de eerste manche kwam hij pas op een dertigste plaats uit de eerste bocht. Ondanks dat het erg moeilijk is om in te halen in Son, wist hij gedurende de wedstrijd toch verschillende rijders te passeren en finishte als twintigste.

Gebrand op een betere start stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij reageerde scherp toen het hek viel en als leider dook hij de eerste bocht in. Helaas was dit van korte duur want bij het uitkomen van de tweede bocht maakte hij bij het ingaan van de wavesectie een fout en werd gepasseerd. Het rijden ging lekker en Bram wist zich goed staande te houden, wat resulteerde in een mooie tiende plaats.

Een dag later kreeg Bram in St. Isidorushoeve een flinke tegenslag voor de kiezen. Na de herstart van de eerste manche kwam Bram tijdens de eerste ronde ten val en moest vanaf een zesendertigste plaats terug naar voren zien te komen. Hij reed alweer op een vijfentwintigste plaats toen hij met nog twee ronden te gaan nogmaals ten val kwam en hard op zijn schouder terecht kwam. Hierbij brak zijn sleutelbeen, wat betekent dat Bram verschillende weken buiten de strijd zal zijn.

Ook Lotte kwam aan de start in St. Isidorushoeve en wist in de tijdtraining van de 65cc kleine wielen een nette tweede tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche pakte ze een goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Gelijk zat ze lekker in haar ritme en wist in de tweede ronde door te stoten naar de tweede plaats. Vervolgens ging ze op jacht naar de kopman en op hetzelfde punt als waar ze de tweede man had weten te passeren, sloeg ze ook ditmaal toe en nam de leiding in de wedstrijd over. Ze hield goed stand totdat ze in de laatste ronde een foutje maakte en alsnog de koppositie verspeelde en als tweede over de finish kwam.

Belust op revanche ging ze van start in de tweede manche. Toen het starthek viel, spoot Lotte weg en dook als eerste de eerste bocht in. Strakke lijnen rijdend en met snelle rondetijden hield ze ronde na ronde stand op de eerste plaats. Echter met nog twee ronden te gaan kwam de tweede man aan haar achterwiel en ging in de aanval. Lotte verdedigde haar lijnen goed en ondanks dat de nummer 2 zijn machine even een keer naast die van Lotte zette, hield ze het hoofd koel en wist de manche winnend af te sluiten.

Met een 2-1 in de manches won ze het dagklassement in St. Isidorushoeve en mocht aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot.