• De hoofdspeler van deze wedstrijd; Stefan van Dam.

    Joop Hartog

Winst voor Sliedrecht bij seizoensstart

SLIEDRECHT Sliedrecht is het seizoen in de eerste klasse A goed begonnen door de uitwedstrijd bij Woudenberg met 2-3 te winnen. Op het schitterende hoofdveld van sportpark De Grift konden de naar schatting 250 toeschouwers genieten van een aantrekkelijk duel, met name door de talrijke fouten over en weer. Dit leverde niet alleen vijf doelpunten op, het hield ook de spanning in de door arbiter Annegarn goed geleide wedstrijd tot de laatste minuut in stand.

Sliedrecht begon het duel met de beproefde opstelling van de laatste weken, dus met Reinier den Hoed, Gavir Breidel en Paul Scheurwater in de basis. De gasten uit de Alblasserwaard hadden in de eerste helft door het meeste balbezit een zeker overwicht, waarbij Johan Versluis al in de 4e minuut de paal trof en Luciano van Harlingen na een half uur een door Dennis Verhoef ingeschoten bal in de rebound niet doeltreffend kon afronden. Van Harlingen stond wel aan de basis van de eerste treffer: zijn voorzet vanaf rechts kon door Dennis Verhoef in de 38e minuut onberispelijk worden ingekopt: 0-1. Woudenberg liet middels Joey Hendriks een grote kans onbenut na weifelend ingrijpen in de Sliedrechtse defensie.

Na rust leek Sliedrecht al na 3 minuten de wedstrijd te beslissen. Aanvoerder Stefan van Dam profiteerde optimaal van een te zachte terugspeelbal van Jesper Kranendonk en passeert vervolgens doelman Daan Schennink: 0-2. Het karaktervolle- en fris opspelende Woudenberg wenste echter niet op te geven en kon in de 52e minuut profiteren van slordig balverlies in de Sliedrechtse defensie, waardoor Kevin Bakker vrij voor doelman Basjan Munten kon scoren: 1-2. Woudenberg ging voor de gelijkmaker, die in de 62e minuut leek te gaan vallen. Rick Staal kopte echter naast. De tegenaanval van Sliedrecht resulteerde vervolgens wederom in een blunder in de defensie van Woudenberg, opnieuw was het Stefan van Dam die optimaal wist te profitere: 1-3. Sliedrecht trachtte de controle over de wedstrijd te nemen, maar liet in de 72e minuut wel toe, dat invaller Mark van Ginkel - geheel vrijstaand aan de linker kant - zijn team wederom terug in de wedstrijd kon brengen: 2-3. Woudenberg zette aan voor een slotoffensief en was ver in blessuretijd dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Joey Hendriks werd door Basjan Munten echter knap naast het doel getikt.

Opluchting na afloop in het Sliedrechtse kamp, waar trainer Kees van Loon de eigen doelpunten niet alleen op het falen van de tegenstander wilde afschuiven. ,,Het was zeker ook de verdienste van Stefan, die door zijn afjagen de tegenstander tot die fouten dwong. Echter moeten wij vervolgens in staat zijn om met deze selectie de wedstrijd zonder problemen uit te spelen, en dat is niet gebeurd. Daarover zullen wij de komende week nog eens van gedachten moeten wisselen, het belangrijkste op dit moment is dat de drie punten binnen zijn."

Aanvoerder Stefan van Dam zette zijn score na afloop schertsend extra kracht bij. ,,Zag je die solo's ? Zomaar 3,4 man passeren en vervolgens scoren, grote klasse." Om vervolgens terug te keren in de realiteit. ,,Het was onze intentie meteen druk te zetten op de tegenstander bij hun opbouw en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Verder is het team natuurlijk nog zoekende en zijn een aantal dingen nog voor verbetering vatbaar."

Woudenberg-Sliedrecht: 2-3 (rust 0-1) ; 38': 0-1 Dennis Verhoef ; 48': 0-2 Stefan van Dam ; 52': 1-2 Kevin Bakker; 62' 1-3 : Stefan van Dam; 72' 2-3 Mark van Ginkel

Scheidsrechter: B. Annegarn (Noordwijkerhout) - toeschouwers: 250

Gele kaarten Sliedrecht: Luciano van Harlingen.

Opstelling Sliedrecht: Basjan Munten ; Danny Struijk, Johan Versluis, Reinier den Hoed, Joey Rijsdijk, Paul Scheurwater, Garvin Breidel, Stefan van Dam, Jordy de Jong (78' Roy Leeuwestein), Dennis Verhoef (87' Glenn Scheepbouwer), Luciano van Harlingen (69' Shurnel Francois).