• BRIANCLETONslIEDRECHT

Winst voor volleyvrouwen en -mannen

AMSTERDAM/SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport zijn goed begonnen aan het nieuwe volleybalseizoen. In de Amsterdamse sporthal Amstel Campus, werd relatief eenvoudig met 0-3 gewonnen van eredivisie debutant Pharmafilter US (13-25, 24-26, 18-25). Zoals het setverloop al aangeeft, had het team van trainer-coach Vera Koenen het alleen even lastig in de tweede set. Bijzonder positief was met name de inbreng van de 16-jarige Jolijn de Haan in de derde set, zij bekroonde haar debuut als selectiespeelster door nadrukkelijk haar visitekaartje af te geven bij de regerend landskampioen. Brechtje Kraaijvanger en Esther van Berkel waren beiden met 8 treffers de topscorers in deze wedstrijd.

Woensdag 10 oktober speelt Sliedrecht Sport het eerste duel op Europees niveau in de Champions League. In het Oostenrijkse Graz begint in het Raiffeisen Sportpark om 20.25 het duel tegen UVC Holding Graz. De landskampioen van Oostenrijk begon de nieuwe competitie in Oostenrijk teleurstellend: het verloor voor eigen publiek met 0-3 van Posojilnica Aich.

WINST VOOR HEREN IN EREDIVISIEDEBUUT Ook de mannen van Sliedrecht Sport begonnen de competitie met een overwinning. Hun debuut op eredivisie-niveau werd extra luister bijgezet met een 3-2 overwinning op het Talentteam Papendal uit Arnhem. De toeschouwers in de goed bezette sporthal De Basis kregen een enerverend schouwspel voorgeschoteld met twee sterk aan elkaar gewaagde teams. Pas na vijf sets kon het team van trainer-coach Paul van der Ven een vreugde dansje maken: 25-14, 20-25, 25-20, 22-25, 15-12. Domper op de feestvreugde was de ernstige blessure van de debuterende middenaanvaller David Azantinlow, die bij een blokkering zijn vinger brak en daarom een aantal weken niet beschikbaar zal zijn. Yorick de Groot ontbrak in de selectie van Sliedrecht Sport, hij neemt momenteel in Buenos Aires deel in het beachvolleybal toernooi van de Jeugd Olympische Spelen.