• privécollectie

Yorick de Groot naar DELA Beach Open

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport-volleyballer Yorick de Groot en teammaatje Mees Blom hebben een wild card ontvangen voor het DELA Beach Open in Den Haag. Morgen, om 19.30 uur treden ze voor de eerste ronde aan tegen een team uit Wit-Rusland.

Het DELA Beach Open is een 4-sterren indoor beachtoernooi; het één-na-hoogste niveau ter wereld. Met een prijzengeld van zowel 150.000 dollar voor de mannen als de vrouwen, zullen 64 van de beste beachvolleybalteams ter wereld alles op alles zetten om in de tot beachvolleybalarena omgetoverde topsporthal van Sportcampus Zuiderpark de overwinning binnen te slepen.

Er komen van 3 tot en met 7 januari teams uit 38 verschillende landen in actie. Naast de bekende beachvolleyballanden als Brazilië, Verenigde Staten en Duitsland, zijn er ook teams uit Japan, Finland en Venezuela. Samen zijn de deelnemers goed voor acht Olympische medailles: één keer goud, drie keer zilver en vier keer brons.

Ook alle Nederlandse topteams komen in actie. Bij de mannen zijn dat Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen, Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter en Dirk Boehlé / Steven van de Velde. De wild card voor Sliedrechter De Groot is een beloning voor de goede ontwikkeling van het 17-jarige talent in het afgelopen seizoen.