• Sliedrecht Sport

Yorick strandt op indoor strand

SLIEDRECHT Yorick de Groot en beachpartner Mees Blom hebben zaterdag 5 januari de tussenronde op het DELA Beach Open helaas niet overleefd. Ze kunnen echter toch terugkijken op een mooi toernooi met een bijzondere winst op vrijdag.

De DELA Beach Open is een vier sterren indoor beachtoernooi; het op een-na-hoogste mondiale niveau. Vrijwel alle wereldsterren van het strand zijn present in Den Haag. En dat hebben Heren 1-speler Yorick en teammaat Mees, die met een wildcard tot het toernooi werden toegelaten, geweten.

De eerste match stonden ze meteen tegen het Europees Kampioensduo, en één van de beste duo's ter wereld, Mol Sorum. De Noren hadden de laatste vier FIVB toernooien gewonnen en lieten ook de Nederlanders geen kans: 21-11 en 21-18.

Ook in het tweede pouleduel was er een opponent van formaat. Van de Amerikaanse routiniers Brunner en Priddy, was de helft nog gouden medaillewinnaar in de zaal tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008. Ook nu klapten de mannen er op z'n Amerikaans op, maar Yorick en Mees wisten knap partij te bieden èn de wedstrijd binnen te slepen in een kolkend stadion: 2-1 (21-16, 18-21, 18-16). Dit tot grote vreugde van het enthousiaste publiek.

Yorick legde uit wat het verschil maakte: ,,We zijn allebei goed in de focus houden en dat hielp in de derde set. Tijdens de 'big points' stonden we er en bleven we kalm." Ook Mees genoot in het kolkende stadion: ,,Echt bizar! Kippenvel door mijn lichaam. Wat een geweldig publiek. Dat geeft energie."

Om door te gaan moest vandaag ook de tussenronde gewonnen worden, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Tegen wederom een ijzersterk Amerikaans duo (Paterson Budinger) moesten de 18- en 20-jarige hun meerderen erkennen: 21-17 en 21-15. Met een sterke indruk achterlatend en via de voordeur verlaten Yorick en Mees het toernooi.