• Bart van Lier

    Sunday Jazz Concert

Sunday Jazz Concert Bart van Lier met Big Band Blast!

SLIEDRECHT Het gaat lekker met Bigband Blast! De band is wederom geselecteerd om in de topklasse deel te nemen aan het Internationale Bigband Concours tijdens het Meerjazz Festival in Hoofddorp op 25 mei. Daarnaast speelt de band tijdens Sfeerhaven Jazz in Rotterdam (besloten concert) met Trijntje Oosterhuis. Maar ook in Sliedrecht is de band een aantal keren te bewonderen: op zaterdag 29 juni op het grote podium tijdens het Baggerfestival, op 5 oktober tijdens het Blast! Jazz Festival in Muziekcentrum Wilhelmus en op zondag 19 mei tijdens een nieuwe editie van Sunday Jazz. Tijdens dit Sunday Jazz Concert zal Bigband Blast! optreden met niemand minder dan trombone-virtuoos: Bart van Lier!

Bart van Lier (1950) is de belangrijkste trombonist van zijn generatie in de conventionele jazzstijlen. Hij begint als studiomuzikant, ontwikkelt zich geleidelijk tot toonaangevend solist en wordt later ook een belangrijke mentor van een complete trombonegeneratie. Als jazzimprovisator combineert hij een grote fijnzinnigheid en een uitgekiende techniek die hij dagelijks gewetensvol op peil houdt. Hij kan de uitersten van zijn instrument bereiken en doet dat op smaakvolle en artistieke wijze.

Het Sunday Jazz Concert met deze geweldige trombonist is op zondag 19 mei in Theater De Lockhorst. Aanvang is om 15.00u. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Lockhorst.