• Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV

Baggerbedrijf de Boer sluit tienjarig onderhoudscontract in Nieuw-Zeeland

SLIEDRECHT Het Sliedrechtse Baggerbedrijf de Boer gaat tien jaar lang het onderhoud verzorgen van een vijftal havens in Nieuw-Zeeland. Het contract hiervoor wordt aanstaande woensdag, 9 november, in Auckland ondertekend in aanwezigheid van het Nederlandse Koningspaar en de Nederlandse en Nieuw-Zeelandse ministers van Economische Zaken, Henk Kamp en Steven Joyce.

Het langjarige contract betreft de havens van Napier, Taranaki, Timaru, Lyttelton en Tauranga. Bijzonder is dat deze concurrerende havens met een gezamenlijke aanbesteding de handen ineen geslagen hebben zodat een baggerschip permanent in Nieuw-Zeeland gestationeerd kan worden. Baggerbedrijf de Boer zet hiervoor de sleephopperzuiger 'Albatros' in.

,,We zijn zeer trots op het binnenslepen van dit contract", aldus Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf de Boer. ,,Als familiebedrijf richten wij ons op de lange termijn. Daar sluit dit tienjarig contract naadloos bij aan. Een mooi voorbeeld van duurzame samenwerking tussen alle partijen en oer-Hollands glorie in den vreemde. Uiteraard is de aanwezigheid van de Koning en Koningin bij de ondertekeningsplechtigheid voor ons de spreekwoordelijke kers op de taart."