• Frits Bosson (l.) en Jerry Drinkwaard zijn echte sloepenspecialisten.

    Ria Scholten

De nieuwe speler in de markt

Advertorial

SLIEDRECHT Sinds enkele weken is in een fraai pand aan de Baanhoek 128 een splinternieuw bedrijf gevestigd. Sloepenspecialist.nl wordt gedreven door twee specialisten, te weten Jerry Drinkwaard en Frits Bosson. De showroom op de eerste etage heeft een oppervlakte van 1.250 vierkante meter en biedt plaats aan meer dan 25 sloepen, tenders en consoleboten in verschillende prijsklassen.

Ria Scholten

Jerry heeft al vanaf jonge leeftijd affiniteit met het leven op het water. ,,Toen deze uitdaging op mijn pad kwam hoefde ik niet lang na te denken", vertelt hij. ,,Omdat veel mensen in het voorjaar een nieuwe boot willen aanschaffen, is dit het goede tijdstip om als nieuwe speler in de markt de deur te openen." Met gepaste trots geeft hij een rondleiding door de showroom. Blikvanger is de Stout 850, een bijzonder fraaie en robuuste sloep, die in glanzend zwart is uitgevoerd. Voor wie van een felle kleurstelling houdt is de Vuurrode Primeur 710 tender een prima keuze. De vaartuigen zijn in alle kleuren leverbaar.

Jerry: ,,Naast de reeds genoemde kwaliteitsmerken verkopen wij ook sloepen van Corsiva en 4Family. Verder wil ik de aluminium sloepen van Meerval en Steelfish even noemen. Alle sloepen en tenders zijn leverbaar met een benzine buitenboordmotor, hybride of volledig elektrische aandrijving en natuurlijk ook met een vertrouwde dieselmotor. De snel varende Prins sportboten kunnen worden uitgerust met diverse buitenboordmotoren. De modellen in de showroom zijn direct leverbaar, zodat er nog dit watersportseizoen gevaren kan worden. Omdat ons pand direct aan de rivier de Merwede is gelegen kunnen wij de boten zelf te water laten."

,,Een nieuwe boot is voor veel mensen een serieuze en aanzienlijke investering", laat Frits weten. ,,Om die reden is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Onze ervaring is dan ook dat klanten, voordat zij tot aankoop overgaan, meerdere malen een bezoek aan de showroom brengen. Wij zijn geen verkopers, maar specialisten in sloepen. Samen met de potentiële koper gaan wij, rekening houdend met het beschikbare budget en zijn of haar specifieke wensen, op zoek naar het ideale plaatje. Als de klant met een goed gevoel de deur uitgaat hebben wij ons werk naar behoren gedaan. Een boot is relatief waardevast. Veel watersportliefhebbers kiezen er dan ook voor om hun vaartuig in te ruilen voor een grotere c.q. luxere versie. Uiteraard is dit bij ons ook mogelijk."

,,Tot besluit willen wij onze winterstalling nog even noemen", aldus de heren. ,,Er kan dan meteen van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de motor een onderhoudsbeurt te geven. Wij hebben een bescheiden assortiment accessoires, waaronder zwemvesten, bootfenders en onderhoudsproducten. De showroom is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een afspraak buiten de openingstijden kan worden gebeld naar telefoonnummer 0184-420774 of 06-51788308. Zie ook www.sloepenspecialist.nl en de Facebookpagina."