• Desiree heeft de beschikking over een keurig ingerichte yogastudio.

    Ria Scholten

Droom van Desiree komt uit

Advertorial

Een yogastudio, vintage winkel en knipkamer onder één dak

Ria Scholten

SLIEDRECHT Een knus dijkhuis aan de Kerkbuurt 9 biedt plaats aan Subtiele Yoga Creaties. Het pand biedt plaats aan een yogastudio, een vintagewinkel van bescheiden afmetingen en een knipkamer. Eigenaresse Desiree Seaver: ,,Ik heb er jarenlang van gedroomd om deze combinatie onder één dak te realiseren."

Na twintig jaar op Bonaire te hebben gewoond is Desiree in 2016 met haar gezin naar Nederland teruggekeerd. Na een periode van een jaar in Groot-Ammers is zij dolblij met haar droomhuis in haar geboortedorp. ,,Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn en geniet volop van het Hollandse klimaat en het vele frisse groen", laat zij weten. Vervolgens blikt Desiree terug op de afgelopen jaren. ,,In 2001 ben ik gestart met het geven van yogalessen", vertelt zij. ,,Ik was een van de eerste yogadocenten op het eiland. De vele opleidingen die ik in Amerika heb gevolgd stellen mij in staat om een breed lespakket aan te bieden."

Desiree geeft les in verschillende yogavormen. Zij vertelt: ,,Op vrijdag en zaterdag starten om 09.00 uur de lessen Intense Flow Yoga. Zij zijn geschikt voor de wat meer ervaren yogabeoefenaars. Hatha Flow Yoga is een combinatie van toegankelijke posities, vloeiende bewegingen en ademhaling. De les begint op dinsdagavond om 19.30 uur. Wie op zoek is naar zachte, stimulerende en ontspannende yoga kan het best kiezen voor de les Deep Stretch Yoga op donderdagavond om 19.30 uur."

,,De lessen duren 75 minuten. Een proefles kost 5 euro, een losse les 12,50 euro. De prijs van een 10-rittenkaarten bedraagt 100 euro. Senioren betalen per les 8 euro. Voor een privéles breng ik 60 euro in rekening. Privé groepslessen voor bij voorbeeld collega's of een vriendinnengroepje zijn eveneens mogelijk. Tijdens de lessen wordt gebruikgemaakt van verschillende benodigdheden zoals blokken, kussens en dekens om de cursisten in posities te brengen die normaliter voor hen op dat moment nog een stapje te ver zijn. Het maximale aantal deelnemers per les is zes."

Desiree vertelt verder: ,,Nog niet zo bekend is de stoelyoga, die door een breed publiek kan worden beoefend. De oefeningen zijn beschikt voor mensen die na bijvoorbeeld een operatie wat minder soepel zijn, maar ook voor senioren die op een relaxte manier willen stretchen, bewegen en ademhalen. Veel ouderen voelen zich eenzaam. Door middel van deze lessen bied ik hen de gelegenheid om in een informele sfeer met gelijkgestemden in contact te komen. Het maximale aantal cursisten voor deze vorm van yoga is acht." Achter de yogastudio is een vintage winkeltje ingericht met schilderijen van Desiree en houten objecten van echtgenoot Don. De klant vindt er tevens zelfgemaakte sieraden van onder andere hout en edelsteen. Vanaf maart is de winkel tijdens een aantal dagdelen geopend. Zie www.facebook.com/subtleyogacreations. En dan is er de knipkamer. ,,Als kapster heb ik al vanaf jonge leeftijd de nodige ervaring opgedaan", vertelt Desiree. ,,Dames, heren en kinderen kunnen bij mij terecht voor een louter en alleen een knipbeurt. Telefoon: 06-81541674.