• Rianne Looijen is al sinds 2011 het gezicht van het LUKOIL benzinestation aan de Deltalaan.

    Ria Scholten

Een droom gaat in vervulling

Advertorial

SLIEDRECHT Rianne Looijen is al jaren het gezicht van het LUKOIL benzinestation aan de Deltalaan 217. Zij heeft een nieuwtje voor de vele vaste klanten, want op 1 mei neemt zij het station over. Dit houdt in dat zij de zaak als zelfstandig ondernemer op franchisebasis gaat runnen. In de praktijk zullen de klanten er weinig van merken. Het team van acht medewerkers blijft eveneens ongewijzigd, evenals de service die zij allen zo hoog in het vaandel hebben staan.

Ria Scholten

Tot 2008 heeft Rianne een kantoorbaan gehad. Omdat het bedrijf waar zij werkte failliet ging, was zij genoodzaakt om een andere baan te zoeken. Zij solliciteerde naar de functie van cassière bij dit (toen nog Texaco) benzinestation en werd aangenomen. ,,Ik heb direct aangegeven dat ik best wel ambitieus ben en binnen het bedrijf graag verder wilde groeien", blikt zij terug.

,,Na een half jaar werd ik assistent teamleidster. Dat hield in dat ik stations in heel Nederland moest bezoeken en dus veel moest reizen. In 2011 kreeg ik de kans om teamleidster van dit (toen nog Shell) benzinestation te worden, dat in 2016 is overgenomen door LUKOIL. Er restte toen nog één volgende stap: het zelfstandig ondernemerschap. Ik vind het mooi dat die droom nu in vervulling gaat."

Rianne ziet zichzelf niet als baas. ,,Het feit dat ik al heel lang met hetzelfde vertrouwde team werk heeft de stap gemakkelijker gemaakt", vertelt zij. ,,We weten wat we aan elkaar hebben en staan altijd voor elkaar klaar. In januari moesten we geheel onverwacht afscheid nemen van een zeer dierbare collega, die mij vele jaren door dik en dun heeft gesteund. Deze gebeurtenis heeft de onderlinge band nog verder versterkt."

,,De brandstoffen van LUKOIL worden gekenmerkt door een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit zorgt ervoor dat het aan de pompen steeds drukker wordt met steeds meer particuliere klanten", laat Rianne weten. ,,Bedrijven kunnen bij ons een tankpas aanvragen, die een aantal voordelen biedt. Ons dienstenpakket gaat verder dan autowassen en tanken. We verkopen loten van de Nederlandse loterij, zoete en hartige versnaperingen, verpakte belegde broodjes en bloemen. Daarnaast hebben we een bescheiden assortiment dagelijkse boodschappen. We verhuren ook boedelbakken."

Rianne: ,,Wij zijn iedere dag open. Van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 07.00 tot 22.00 uur en op zondag van 08.00 tot 22.00 uur. Op feestdagen hanteren wij aangepaste openingstijden."

,,Service is bij LUKOIL en dus ook bij ons het sleutelwoord. Persoonlijke aandacht voor de klant vinden wij heel belangrijk. Bij het tanken en/of autowassen steken wij graag een helpende hand toe. We genieten van de contacten met de vele vaste klanten, die soms lief en leed met ons delen. Als het werk het toelaat nemen we altijd de tijd voor een praatje."