• Ria Scholten

Een pedicure met passie

Advertorial

SLIEDRECHT Pedicurepraktijk Annemarie's Voet&Werk is sinds 1 november gevestigd aan de Leeuweriksingel 611. ,,Voeten gebruik je een leven lang en daarom verdienen ze regelmatig extra  aandacht", aldus gediplomeerd pedicure Annemarie Rodijk. Zij heeft een salon aan huis, maar komt ook bij mensen thuis die niet mobiel zijn of hieraan de voorkeur geven.

,,Door mijn werk in de zorg kwam ik met veel ouderen in contact", vertelt Annemarie. ,,Ik heb regelmatig ervaren dat er door de hoge werkdruk weinig tijd overblijft voor een gezellig praatje, een luisterend oor of een arm om een schouder. Bij mijn keuze om de opleiding voor pedicure te gaan volgen heeft dit zeker een rol gespeeld. Naast het verzorgende aspect is er tijdens de behandeling voldoende ruimte voor een stukje persoonlijke aandacht. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is voetverzorging geen overbodige luxe. Pijnlijke voeten kunnen leiden tot een verkeerde houding met allerlei klachten tot gevolg."

Annemarie vertelt verder: ,,De behandeling bestaat uit het knippen en polijsten van de nagels, het verzorgen van de nagelwal, het verwijderen van eelt en het behandelen van likdoorns of ingroeiende nagels. Het is mijn bedoeling om mensen te laten genieten en het bezoek aan mijn salon als een verwenmomentje te laten ervaren. Om die reden wordt de behandeling afgesloten met een korte massage en het incrèmen van de voeten."

Momenteel volgt Annemarie de opleiding voor medische pedicure, die zij vóór de zomervakantie hoopt af te ronden. ,,Dit houdt in dat ik dan ook de diabetische en de reumavoet en de overige risicovoeten mag behandelen", vertelt zij. ,,Ik ben aangesloten bij brancheorganisatie Pro Voet. Voor informatie over mijn praktijk verwijs ik graag naar mijn Facebookpagina www.facebook.com/Voet&Werk. Het telefoonnummer is 06-25433627. Ik werk uitsluitend op afspraak (overdag, maar ook op de dinsdag- en donderdagavond) en heb nog plaatsen vrij in de agenda. Nieuwe klanten zijn dan ook van harte welkom."