• Gebroeders Blokland

Eerste paal 30 woningen Benedenveer Sliedrecht

SLIEDRECHT De bouw van de 30 woningen in Benedenveer Sliedrecht is op woensdag 13 september van start gegaan. Onder toeziend oog van alle toekomstige bewoners van de wijk heeft wethouder Van Rekom van gemeente Sliedrecht samen met René Biesheuvel, de directeur van Gebroeders Blokland de eerste paal geslagen.

Ondanks het stormachtige weer op woensdagmiddag kon de feestelijke handeling toch doorgaan. Na het aftellen en de eerste slagen van het heiblok knalden de toekomstige bewoners mee met confettishooters dat een prachtig effect gaf met de stevige wind. De wethouder had nog een korte toespraak op de bouw waarin hij sprak over Benedenveer als de sportiefste wijk van Sliedrecht zo vlak naast de sporthal.

Benedenveer wordt een sfeervol wijkje met 30 woningen, open en slingerend van opzet met veel groen en water. Er komen 30 woningen: een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa's. Met een royale tuin die grenst aan de afwatering van de wijk, de nieuwe sporthal voor de deur en alle (water)sportvoorzieningen in de vrije natuur in de buurt. Alle woningen zijn ondertussen verkocht en de verwachte oplevering is rond de zomer van 2018.

In het oorspronkelijke draaiboek was het plan om het hele feestje met een aangeklede tent op de bouwplaats te vieren. Vanwege de weersomstandigheden besloot Gebroeders Blokland geen tent op te bouwen maar na het slaan van de eerste paal het feest te voort te zetten op het nieuwe kantoor in Hardinxveld-Giessendam.