• Floris Frenzen viert zijn vijftigste verjaardag samen met de klanten.

    Ria Scholten

Feestelijke maanden bij Sjeun Optiek

Advertorial

Acties in oktober, november en december

SLIEDRECHT Floris Frenzen, eigenaar van Sjeun Optiek, hoopt zaterdag 15 december de leeftijd van vijftig jaar te bereiken. ,,Deze mijlpaal wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan", laat hij weten. ,,We willen onze klanten dit feestje mee laten vieren. Om die reden trakteren wij hen in de maanden oktober, november en december op een aantal aantrekkelijke acties."

door Ria Scholten

,,In oktober is iedereen op alle donderdagen welkom voor het gratis aanmeten van contactlenzen.", aldus Floris. ,,Normaliter brengen wij hiervoor 69 euro in rekening. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober is het tijdens onze 'multifocaaldagen' voor (potentiële) contactlensdragers de moeite waard om een bezoekje aan onze zaak te brengen. Iedereen die meer wil weten over het dragen van multifocale lenzen is dan welkom voor informatie en/of aanmeten. Met deze contactlenzen kun je zowel in de verte zien als lezen. Wij ervaren regelmatig dat ook mensen die al langere tijd lenzen dragen, niet op de hoogte zijn van het bestaan van deze oplossing."

Uiteraard is er ook voor brildragers het nodige voordeel te behalen. ,,Onze glasleverancier Rodenstock heeft een nieuwe generatie brillenglazen ontwikkeld, die de ogen beschermt en het licht filtert: PRO410", laat Floris weten. ,,Hoe het werkt? De productnaam zegt het eigenlijk al een beetje. PRO410 glazen laten lichtcomponenten door die goed zijn voor ons zicht, onze kleurwaarneming en het slaap-waakritme. Tegelijkertijd blokkeert PRO410 het overmatig, schadelijk high energy blauw licht en uv-licht tot 410 nanometer. Kortom, het is een ideaal glas dat bijdraagt aan het welzijn van de drager. Ter ere van mijn verjaardag bieden wij nu ten opzichte van de meest geavanceerde coating een gratis upgrade naar de coating PRO410 aan. Dit scheelt de klant 60 euro."

,,Daglicht, zonlicht, UV-straling en blauw licht horen allemaal bij het dagelijks leven. Wij hebben als mens behoefte aan daglicht en zonlicht. Wist je dat blauw licht bijvoorbeeld belangrijk is voor ons bioritme? Het heeft effect op het slaap-waakritme en beïnvloedt ons fysieke en mentale welzijn. Het geeft ons energie en bevordert onze concentratie en prestaties. We kunnen niet ontkennen dat bepaalde elementen van licht ook schadelijk kunnen zijn. Wil je dus optimaal plezier hebben van je ogen, dan kan een beetje zorgzaamheid geen kwaad. De PRO410 brillenglazen kunnen die zorg bieden."

,,Wie voor deze glazen kiest, is verzekerd van een maximale bescherming van de ogen", vertelt Floris. ,,Als brillendrager willen we er natuurlijk ook een beetje goed uitzien. Een nieuw montuur, mits goed gekozen, levert vaak enthousiaste reacties op. De brillenglazen met een hogere UV-bescherming moeten uiteraard wel een prachtig een-tweetje maken met de nieuwe bril. Vanzelfsprekend hebben wij daar rekening mee gehouden. De kleur van het brillenglas vormt een supercombinatie met de nieuwste coating uit onze exclusieve range. De Rodenstock Solitaire Protect Pro 2 kijkt niet alleen fantastisch, maar ziet er ook nog eens prachtig uit."