Gezellige braderie op de Kerkbuurt

SLIEDRECHT De Kerkbuurt staat op zaterdag 13 juni in het teken van de jaarlijkse braderie. Nieuw is de kleedjesmarkt voor de kinderen. Het merendeel van de winkeliers heeft een of meerdere kramen in de directe omgeving van de eigen zaak. Zij gaan de braderiebezoekers verwennen met spetterende aanbiedingen.

De organisatie van het gezellige evenement is in handen van Jeffrey van Mourik. ,,De braderie wordt voor de vijfde maal op rij gehouden", vertelt hij. ,,Voorheen werd de organisatie uitbesteed en dat kwam het niveau niet ten goede. Er werden teveel spullen van mindere kwaliteit aangeboden. Dit jaar staan er ruim vijftig kramen. Naast de vertrouwde winkeliers zullen ook standhouders uit de Alblasserwaard aanwezig zijn. Zij verkopen producten die normaliter niet op de Kerkbuurt verkrijgbaar zijn. Er staat ook een kraam met artikelen van Tupperware."

Er is een autodealer aanwezig met een aantal modellen. Het lokale brandweerkorps presenteert zich met een van de brandweerauto's. Dit gebeurt voor het Sliedrechts Museum, waar momenteel een tentoonstelling over de geschiedenis van het korps is ingericht. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij hoeven zich niet te vervelen. Verdeeld over de braderie staan er verschillende springkussens. In de middag is muzikale clown Bennie Bang aanwezig, die hen ongetwijfeld zal vermaken met zijn grappen en grollen.

,,Nieuw is de vrijmarkt voor de kinderen die op de Kerkbuurt Oost wordt gehouden ,,De markt begint ter hoogte van Kom aan Tafel en Anne de Vries", legt Jeffrey uit. ,,De kinderen mogen op hun kleedjes allerlei waren te koop aanbieden zoals speelgoed, puzzels, boeken en huishoudelijke artikelen. Zij mogen worden begeleid door een ouder/verzorger. Inschrijven kost één euro, inclusief een ijsje. Er is een veertigtal plekken beschikbaar. De plaatsen worden aangewezen op volgorde van inschrijving."

,,Alle ingrediënten voor een gezellige dag zijn aanwezig", aldus Jeffrey. ,,We hopen dan ook van harte dat het weer een beetje mee wil werken."

Foto: Op Kerkbuurt-Oost wordt voor de eerste maal een kleedjesmarkt voor de kids gehouden.