• Mike Rijnders
  • Mike Rijnders

Hardinxveldse ondernemers in de prijzen

SLIEDRECHT De vijfde editie van het Business Event Alblasserwaard is maandagavond succesvol verlopen voor ondernemers uit Hardinxveld-Giessendam. In de Sliedrechtse Lockhorst waren alle genomineerde ondernemers en belangstellenden aanwezig om de award uitreiking voor 'Ondernemer van het jaar 2016' bij te wonen. Verschoor reizen, Holland Shipyards BV en BMN BV, allen gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, vielen in de prijzen in verschillende categorieën. Ook de Gebitskliniek uit Sliedrecht werd in haar categorie uitgeroepen tot ondernemer van het jaar.

door Mike Rijnders

Onder toeziend oog van wethouders Benhard van Houwelingen (Hardinxveld-Giessendam) en Hans Tanis (Sliedrecht) mocht gastheer Harm Edens de avond presenteren. Na het breken van het ijs door middel van een competitief spelletje 'Hardinxveld versus Sliedrecht' met de wethouders, ging men over tot het uitreiken van de prijzen. In de categorie 'Starters' mocht de Gebitskliniek de eerste prijs van de avond in ontvangst nemen, waarmee het zich maandagavond het enige winnende bedrijf mocht noemen wat niet in Hardinxveld-Giessendam gevestigd is. Het vervolg van de avond werd tot groot genoegen van wethouder Van Houwelingen enigszins een Hardinxveld-feestje. In de categorie MKB & Detailhandel werd Verschoor reizen uitgeroepen tot onderneming van het jaar 2016. ,,Als je over ruim 93 jaar als familiebedrijf dagelijks al je passie en energie in het bedrijf steekt, is het ontzettend leuk om hiervoor erkenning te krijgen. Het is een grote eer om deze award te mogen ontvangen, iets waar wij met het hele team erg trots op kunnen zijn", sprak een blij verraste Jacco Verschoor (4e generatie) na afloop.

Holland Shipyards BV mocht zich maandagavond onderneming van het jaar 2016 noemen in de categorie Industrie & Dienstverlening. ,,Al over een langere periode proberen wij ons te onderscheiden door flexibel en innovatief te zijn. Dit is een bevestiging dat wij goed bezig zijn, het voelt als een kroon op het werk", aldus Marco Hoogendoorn namens het bedrijf. Voor de laatste prijs van de avond was het woord aan de aanwezigen in de zaal. Het Hardinxveldse bouwbedrijf BMN BV bleek de grootste gunfactor te hebben, en ging met de publieksprijs aan de haal. Wethouder Van Houwelingen noemde het evenement een groot succes, en complimenteerde alle winnaars en genomineerden voor hun inzet en prestaties. ,,Al jarenlang staat Hardinxveld-Giessendam stevig in de top 10 van gemeenten met de minste werkloosheid in ons land. Hier in Hardinxveld-Giessendam zijn wij trots op ons milieu waar hard werken centraal staat.", aldus Van Houwelingen.