• Diana (l.) wordt in de zaak bijgestaan door vaste medewerkster Sandra Hokken.

    Ria Scholten

La Bonnière bestaat twintig jaar

SLIEDRECHT Het is deze maand twintig jaar geleden dat La Bonnière op het Burg. Winklerplein de deur opende. Eigenaresse Diana Berndsen kijkt met veel plezier terug op deze periode en geeft met gepaste trots een rondleiding door de sfeervol ingerichte winkel. ,,Veel mensen weten ons te vinden vanwege ons assortiment overheerlijke bonbons van het merk Boulanger", vertelt zij. ,,Daarnaast verkopen wij losse en verpakte thee, koffie, ouderwets snoep en cadeauartikelen."

door Ria Scholten

Trouwe klanten kunnen zich ongetwijfeld herinneren dat La Bonnière aanvankelijk was gevestigd in een kleine kiosk tegenover het Chinese restaurant op het plein. ,,De groei van het assortiment maakte een verhuizing naar een ruimer pand noodzakelijk" blikt Diana terug. ,,Zeven jaar na de opening zijn we verkast naar de huidige locatie. We kunnen terugzien op prachtige jaren, maar uiteraard is de crisis ook aan ons niet voorbijgegaan. Dankzij onze vele trouwe klanten kunnen wij de toekomst nu weer met vertrouwen tegemoet zien. Ter ere van het jubileum is de winkel voorzien van een nieuwe uitstraling en is onze huisstijl vernieuwd."

,,De bonbons van Boulanger zijn verkrijgbaar in een 40-tal soorten in melk, puur en wit", vertelt Diana. ,,De klant vindt hier maar liefst tachtig verschillende soorten thee, van zwart, groen en rooibos tot onze specialiteit 'Het geheim van Slydrecht'. Laatstgenoemde melange wordt nogal eens cadeau gegeven. Het komt regelmatig voor dat de ontvanger daarna naar de winkel komt om hem zelf aan te schaffen. Verder wil ik de verpakte thee van het Engelse kwaliteitsmerk Twinings (het oudste ter wereld) even noemen. Daarnaast hebben wij een aantrekkelijk assortiment slow roast koffiebonen van het merk Mocca d'Or, die wij in de gewenste maalgraad kunnen leveren." Grote glazen potten bieden plaats aan ouderwetse soorten snoep als kaneel- en pepermuntkussentjes, kersenstokjes en boterbabbelaars. Het baggerdorp Sliedrecht heeft een prominente plek in het assortiment.

Diana: ,,Een echte hardloper is het Baggerdrop, een heerlijk zacht dropje met zoethoutpoeder. We verkopen ook chocoladerepen met een afbeelding van oud-Sliedrecht. Binnenkort gaan we baggermolens van chocolade verkopen. Alle genoemde artikelen kunnen worden verwerkt in een cadeaupakketje. In de winkel staan verschillende pakketjes klaar, maar ze kunnen ook geheel naar wens van de klant worden samengesteld."

La Bonnière verkoopt ook leuke cadeautjes. Een greep uit het assortiment: Luxe fotolijstjes in verschillende stijlen, van modern tot klassiek, mokken, windlichten, waxinelichthouders en servetten. Het is ook mogelijk om een blik of champagnefles te vullen met bonbons of snoep.

,,Wie jarig is trakteert", laat Diana weten. ,,Daarom geven wij tot het eind van het jaar elke maand 20 procent actiekorting op een bepaald artikel. In de maand september zijn dat de koffiebonen."

Zie ook www.la-bonniere.nl.