• DCIM\100MEDIA\DJI_0110.JPG

  • Petar Petrov

Royal IHC doopt sleephopperzuiger MAHURY

SLIEDRECHT Op Royal IHC's partnerwerf MTG Dolphin Shipyard in Varna, Bulgarije vond donderdag de doop van de 1.840m3 sleephopperzuiger Mahury plaats. De nieuw sleephopperzuiger is het vierde door Royal IHC gebouwde schip voor Baggerbedrijf de Boer - Dutch Dredging. De ceremonie werd verricht door mevrouw Gressier, die als doopvrouw voor deze speciale gebeurtenis gevraagd is, gezien de hechte (klant)relatie tussen Dutch Dredging en de familie Gressier.

Dutch Dredging heeft het schip de naam Mahury gegeven naar hun traditie van hergebruik van namen van verkochte of gesloopte schepen. De MahuryY is een rivier in Frans Guyana, Zuid Amerika, waar Dutch Dredging een langdurig onderhoudscontract heeft voor het op diepte houden van de approach trench naar Degrad-Des-Cannes. Dit onderhoud is vele jaren uitgevoerd door de 'oude' Mahury.

De 1.840m3 dubbelschroevige sleephopperzuiger was op 14 augustus reeds succesvol te water gelaten in Varna. De aflevering van de Mahury staat volgens planning op 15 januari

2016, acht weken voor de overeengekomen datum.